Magic Box – Piráti z Karibiku – Na vlnách podivna

MagicBox má v plánu vypustit do trafik v sobotu 24. září 2011 za 399,- Kč čtvrté pokračování zjevně nekonečné ságy Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna. Studio Disney a producent Jerry Bruckheimer vám dopřejí stejnou dávku zábavy, napětí a humoru, jakou vám předvedli v prvním díle. Johnny Depp se vrací jako ikonický Jack Sparrow v akčním příběhu plném pravdy, zrady, mládí, smrti a … mořských panen!

Jackovi se do cesty připlete tajemná žena z jeho minulosti, neví, jestli ho opravdu miluje, nebo jde o nemilosrdnou podvodnici, která ho využívá, aby se dostala k legendárnímu Prameni mládí.

Když ho přinutí vstoupit na palubu lodi Queen Anne’s Revenge, které velí nejstrašlivější pirát všech dob, slavný a obávaný Černovous, ocitá se Jack na neočekávaném dobrodružství, během kterého nemá tak docela jasno v tom, kdo je pro něj větší hrozbou: zda Černovous či Angelica, jeho dávná láska.

Režisér Rob Marshall natočil film plný báječných akčních scén, tajemna a vychytralosti. Snímek Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna divákům znovu představuje zábavu, dobrodružnou atmosféru a humor, které byly hlavním důvodem obrovského úspěchu celé série – to vše navíc tentokráte v systému Disney Digital 3D.

Mezinárodní obsazení série zahrnuje veterány, kterými jsou Geoffrey Rush jako pomstychtivý kapitán Hector Barbossa a Kevin R. McNally jako Joshamee Gibbs, dlouholetý přítel kapitána Jacka, spolu se Samem Claflinem jako oddaným misionářem a Astrid Berges-Frisbey jako záhadnou mořskou pannou.

Na DVD navíc dostanete truhlu plnou bonusových materiálů! Vydejte se na úžasnou cestu, ze které se nebudete chtít vrátit zpátky!

V souvislosti s touto ságou a dalším dílem se mi vybavuje rčení „jako obvykle vyhrála většina a ne ti moudřejší“. Měl jsem problémy dokoukat už druhý díl, ten třetí opravdu jen z musu. Doteď jsem nepochopil, čím je kapitán Jack Sparrow pro svou posádku (a diváky) tak výjimečný a charismatický kromě toho, že ho hraje Johnny Depp. Vždyť je to moula, který pořád dostává na budku, věčně mu hrozí vězení, vyhnanství, zakletí a podobné věci a normální člověk by se od něj držel co nejdál. Jenže tržby jsou tržby. A tak si i přes velmi, velmi kritické ohlasy čtvrtý díl vysloužil divácké hodnocení blízké 70 procentům.

Filmové přehledy 7/2011 praví: Tento díl zprůměroval vypravěčské priority tak, aby zasáhl co nejširší divácké spektrum … a poskytuje tak ve srovnání s nápaditými předchozími díly pouze lehce nadprůměrnou zábavu … v oblasti stereoskopické podívané titul nepřináší nic nového. Někteří diváci jsou kritičtější: Staří známí potěší, efekty pobaví, „příběhem“ se zčásti prosmějete a zčásti protrpíte až do konce, kdy zjistíte, že si z celého filmu nic nepamatujete. Nabubřelá nuda.

Zadní strana dosavadního vydání

Žánr: Akční / Dobrodružný / Fantasy

Země původu: USA

Rok vzniku: 2011

Délka: 130 minut

Původní název: Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Světová premiéra: 7. května 2011 – USA, Anaheim, Kalifornie

Kinopremiéra v ČR: 19. května 2011

Režie: Rob Marshall

Námět: Tim Powers (román „On Stranger Tides“)

Scénář: Ted Elliott, Terry Rossio, Stuart Beattie, Jay Wolpert

Produkce: Jerry Bruckheimer, John DeLuca, Ted Elliott, Chad Oman, Melissa Reid, Terry Rossio, Pat Sandston, Mike Stenson, Barry H. Waldman

Hudba: Hanz Zimmer

Kamera: Dariusz Wolski

Střih: David Brenner, Michael Kahn, Wyatt Smith

Kostýmy: Penny Rose

Společnost: Walt Disney Pictures / Jerry Bruckheimer Films / Second Mate Productions

Natáčeno: Portoriko / Falls Lake, Backlot, Universal Studios – 100 Universal City Plaza, Universal City, Kalifornie, USA / Havaj / Hampton Court Palace, East Molesey, Surrey, Velká Británie / Long Beach, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / Old Royal Naval College, Greenwich, Londýn, Velká Británie / Pinewood Studios, Iver Heath, Buckinghamshire, Velká Británie / St Ives, Cornwall, Velká Británie

Hrají: Johnny Depp (Jack Sparrow), Penélope Cruz (Angelica Teachová), Geoffrey Rush (Barbossa), Ian McShane (Černovous), Kevin McNally (Joshamee Gibbs), Sam Claflin (Philip), Astrid Bergès-Frisbey (Syrena), Stephen Graham (Scrum), Keith Richards (kapitán Teague), Richard Griffiths (král Jiří), Greg Ellis (Groves), Damian O’Hare (Gillette), Óscar Jaenada (Španěl), Anton Lesser (první Lord admirality John Carteret), Roger Allam (premiér Henry Pelham), Judi Dench (společnice), Christopher Fairbank (Ezekiel), Paul Bazely (Salaman), Bronson Webb (Cook), Richard Thomson (Derrick), Yuki Matsuzaki (Garheng), Robbie Kay (plavčík), Steve Evets (lodní hospodář), Deobia Oparei (střelec), Gemma Ward (Tamara, mořská panna), Sebastian Armesto (král Ferdinand VI), Juan Carlos Vellido (španělský kapitán), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, anglicky, slovensky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Nepovedené scény z Karibiku, Překvapení kapitána Jacka, Jak ulovit mořskou vílu