Hollywood Classic Entertainment – Rozsudek noci

Jeden z titulů, který si zaskákal v termínech i edicích, nakonec zakotvil v plánech vydavatelství Hollywood Classic Entertainment v úterý 25. října 2011. Tento den by za 99,- Kč měl vyjít film z katalogu společnosti Universal Rozsudek noci. Thriller o čtveřici kamarádů z předměstí a cestě za zábavou, která se změnila v drsný boj o život.

Aby si zkrátili cestu, rozhodli se jet jinudy. Zatímco bloudili neznámými ulicemi, stali se svědky vraždy. Jenže vrazi jsou jim brzy v patách.

Frank Waytt, který žije spokojeným životem na předměstí Chicaga, se rozhodne zbavit pověsti pohodlného, rodinou ušlápnutého otce rodiny a přidá se ke svým přátelům Mikeovi a Rayovi, kteří se chystají na významný boxerský zápas v centru. Čtvrtým do party je jeho mladší bratr John. Ray sežene na cestu luxusní limuzínu vybavenou vším komfortem. Barem, televizí i satelitním talířem. Cesta však ubíhá pomalu, protože silnice jsou ucpané. Aby stihli začátek zápasu, rozhodnou se přátelé zkrátit si cestu přímo přes město. Přestože cesta vede přímo přes některé z nejhorších městských čtvrtí Chicaga, neztrácejí přátelé dobrou náladu, za skly luxusního vozu a se sklenicí dobrého pití v ruce nevypadá situace nebezpečně.

Jenže pak Ray srazí mladého chlapce a když čtveřice zastaví, aby mu pomohla, zjistí, že chlapec byl postřelen a v zakrváceném papírovém pytli má stovky dolarů. Naloží ho do auta, aby ho odvezli do nemocnice, po krátké, ale o to rychlejší cestě prázdnými ulicemi se však vynoří černá dodávka, vrazí do nich a natlačí je do boční ulice. Chlapec je vytažen z vozu čtveřicí pobudů vedených Fallonem, usvědčen z krádeže a popraven. Fallon však nechce žádné svědky a tak se čtveřice rozhodne zlikvidovat také Franka a jeho přátele. Vystrašená čtveřice se dá na útěk, Fallon a jeho muži jsou jim však neúprosně v patách, pronásledují je ulicemi, dvorky a dokonce i kanalizačním systémem.

 

Ray, který na tom fyzicky není natolik dobře, aby mohl v útěku pokračovat dlouho, se pokusí vyjednávat a vykoupit pro sebe i ostatní život, šílený Fallon ho však zabije a pokračuje v pronásledování. Nezbývá než utíkat, nebo se zastavit a bojovat.

Na imdb.com 63, na csfd.cz 66 procent: Béčko jako řemen, jednoduché a strhující – zručné řemeslo.

Zadní strana vydání Universal 

Zadní strana 

Žánr: Akční / Krimi / Thriller

Země původu: USA / Japonsko

Rok vzniku: 1993

Délka: 105 minut

Původní název: Judgment Night

Světová premiéra: 15. října 1993 – USA

Režie: Stephen Hopkins

Scénář: Lewis Colic, Jere Cunningham

Produkce: Gene Levy, Christopher Mollo, Lloyd Segan, Marilyn Vance, Kris Wiseman McIntyre

Hudba: Alan Silvestri

Kamera: Peter Levy

Střih: Tim Wellburn

Kostýmy: Marilyn Vance

Společnost: Largo Entertainment / JVC Entertainment Networks

Natáčeno: Chicago, Illinois, USA / Long Beach, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / South Pasadena, Kalifornie, USA

Hrají: Emilio Estevez (Frank Wyatt), Cuba Gooding Jr. (Mike Peterson), Denis Leary (Fallon), Stephen Dorff (John Wyatt), Jeremy Piven (Ray Cochran), Peter Greene (Sykes), Erik Schrody (Rhodes), Michael Wiseman (Travis), Michael DeLorenzo (Kid), Relioues Webb (Dre), Will Zahrn (Charley), Eugene Williams (Buck), Christine Harnos (Linda Wyattová), Galyn Görg (Clarissa), Angela Alvarado (Rita), Lauren Robinson (Angie), Doug Wert (řidič), Rachel Watt /řidičova dívka), Diedre Kelly (sousedka), Kathleen Perkins (řidička autobusu), David L. Crowley (polda), Stuart Abramson (polda), Mark Phelan (polda), Nigel Gibbs (polda), Sean O’Grady (vyvolavač), Lydell M. Cheshier (majitel obchodu), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný