DVD edice – Čas pravdy

Prosincová várka DVD edice překvapivě osciluje od nejhorších hlubin k nadprůměrným titulům. Ve Speciální sběratelské edici vyjde za 99,- Kč thriller Čas pravdy (dohledatelné pod názvem Když se větev ulomí). Může dětská telepatie pomoci odhalit sériového vraha? Tituly nicméně nabírají čím dál větší zpoždění, na pultech až v pondělí 19. prosince 2011.

Prudký déšť vyplaví na povrch strašlivý obsah plastového pytle. Je plný dětských rukou s vytetovaným čísly na dlani. Nezvyklý případ řeší houstonská policie, se kterou spolupracuje specialistka z ústředí, uplatňující ve vyšetřování ty nejmodernější metody. Její hlavní stopou je záhadný chlapec z psychiatrické kliniky, který zřejmě zná odpovědi na všechny otázky, spojené se zločiny. Jen ho přinutit spolupracovat! Ač se policejní kolegové zprvu moderním metodám vysmívají, jen díky nim dokáže specialistka najít masového vraha řádícího ve městě už po dlouhá léta.

Potisk DVD 

A opět ještě z jiných zdrojů:

Oddělení vražd Houstonská policie je zděšeno neobvyklým nálezem. Otrlý kapitán Swaggert viděl již v životě hodně, ale nález sedmi useknutých dětských rukou v plastovém pytli, z nichž každá má vytetované jisté číslo, s ním stále ještě dokáže otřást. Je to poselství sériového vraha, který v Texasu beze stopy podezření provádí své rituálně zabarvené činy?

Na tuto otázku má odpovědět povolaná specialistka Audrey Macleahová, jejíž brilantní schopnost úvahy spolu s nejnovějšími kriminalistickými metodami vnesla již mnohokráte světlo do neřešitelných případů. Audrey na stopě nezná odpočinku a její mozek pracuje na plné obrátky. "Pánská atmosféra" houstonské policejní stanice se zdá být narušena k nelibosti některých jejích členů. Energická, přesto poněkud přecitlivělá žena, která si z minulosti nese vlastní trauma zneužívaného dítěte, se v Houstonu setká s odmítáním místních policistů, kteří zpochybňují její kvality zejména proto, že je žena.

Navzdory nepřátelské atmosféře i navzdory vlastní minulosti se Audrey pustí do práce, odhodlána najít nejděsivějšího vraha v historii města. Při sestavování profilu vraha a pátrání po něm jí vychází vstříc hlavně kapitán Swaggert. Je zjištěna DNA všech nalezených rukou, kterou je nutno porovnat s DNA rodičů všech pohřešovaných osob v oblasti.

Mravenčí práci bez konce přeruší nečekaná stopa v podobě telefonátu z místní psychiatrické kliniky. Zde už od svých sedmi let žije v trvalé péči Jordan, kterému někdo oddělil a znovu přišil ruce. Přestože deset let nepromluvil, Audrey se pokouší s chlapcem navázat kontakt. Jeho svědectví by mohlo objasnit pozadí záhady.

Audrey se dostane se ke starému policejnímu videu, ze kterého vyplyne, že možným pachatelem by mohl být Howard Speckett, odsouzený před lety za sexuální obtěžování. Ačkoli je zatčen, skutečný vrah udeří znovu a zmocní se dospívající dívky. Další pátrání nakonec přivede Audrey do domu chirurga dr. Douglase Ebena, kam sice vnikne bez povolení, ale kde odhalí šokující pravdu.

Když Jordanova matka, skvělá pianistka, zemřela při porodu sestry Jennifer Lynn, Douglas Eben se zbláznil a pokoušel se udržet na živu jejího ducha transplantací rukou. Ve sklepení domu objeví Audrey nejen hrůzou nepříčetnou poslední oběť šíleného doktora, ale také Jennifer, která tu žije se svým otcem v incestním vztahu. Než však stačí cokoli podniknout, objeví se dr. Eben. Audrey musí bojovat o svůj život a záchranu obou nešťastných dívek…

Na imdb.com 59 procent, csfd.cz 64: Příběh je zřejmě inspirován Mlčením jehňátek, ale není to ono, zbyla jen vcelku příjemná neurážející podívaná.

Zadní strana 

Žánr: Drama / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1993

Délka: 102 minut

Původní název: When the Bough Breaks

Režie: Michael Cohn

Scénář: Michael Cohn

Produkce: Denise Ballew, Barry L. Collier, Barbara Javitz, Patrick Peach

Hudba: Ed Tomney

Kamera: Michael Bonvillain

Střih: Stephen Butler

Kostýmy: Rebekah Alvi

Společnost: Osmosis / Osmosis Productions Inc. / Prism Entertainment Corporation

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Ally Walker (speciální vyšetřovatelka Audrey Macleahová), Martin Sheen (kapitán Swaggert), Ron Perlman (Dr. Douglas Eben), Tara Subkoff (Jordan Tomas / Jennifer Lynn Ebenová), Robert Knepper (poručík Jimmy Creedmore), Scott Lawrence (seržant Footman), John P. Connolly (seržant Belvin), Dick Welsbacher (koroner Vince Hess), James Medina (seržant Delarand), Ron Recasner (Dr. Singer), Juan Antonio Devoto (Danny), Christopher Doyle (Howard Speckett), Mark Daneri (detektiv Sam), Michael Raysses (sonarový technik), Taylor Brock (hlasatelka), William A. Porter (starý muž), Karen Radcliffe (paní Klugmanová), Tim Halligan (pan Klugman), Julianna McCarthy (paní Vossová), Steve Kehela (policista), Gina Philips (mladá dívka), Rod Britt (otec), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3

Bonus: neuveden