Blue Sky Film – Drsňák a frajer

Web společnosti Blue Sky Film suverénně tvrdí, že vyšel minulý Seriózní muž, stejně suverénně tvrdí, že ve středu 23. listopadu 2011 vyjde Drsňák a frajer za 149,- Kč. Není to pravda v případě prvního DVD a podle Zóny nevyjde zatím ani tento další disk. Smutné, když práci vydavatelů musí suplovat fanovské stránky zadarmo… Na pultech nakonec ve středu 7. prosince 2011.

Bratři Beto a Tato nemají na růžích ustláno. Jsou chudí, pracují na banánovníkové plantáži, živí početnou rodinu a ještě se v jednom kuse hádají. Jejich životy změní až příchod fotbalového hledače talentů Batuta. Oba jsou totiž v této hře výjimečně nadaní, Beto jako brankář, Tato jako útočník. Nakonec dostanou šanci a stanou se hráči dvou různých týmů v Mexiko City. Nové možnosti ale odhalí i jejich skryté vášně, které se jim ne vždy daří dostat pod kontrolu. Sledujte bratrskou lásku dvou největších španělských filmových hvězd!

 

Na imdb.com 67 procent, na csfd.cz 76 procent: Určitě ne o sportu, a ani vlastně ne moc komedie. Dva bratři na cestě, stát se celebritami, které vede jen zpět.

Žánr: Drama / Komedie / Sportovní

Země původu: USA / Mexiko

Rok vzniku: 2008

Délka: 98 minut

Původní název: Rudo y Cursi

Světová premiéra: 19. prosince 2008 – Mexiko

Režie: Carlos Cuarón

Scénář: Carlos Cuarón

Produkce: Alfonso Cuarón, Alejandro González Iñárritu, Tita Lombardo, Guillermo del Toro, Frida Torresblanco

Hudba: Leoncio Lara, Felipe Perez Santiago

Kamera: Adam Kimmel

Střih: Alex Rodríguez

Kostýmy: Annai Ramos, Anna Terrazas

Společnost: Focus Features International / Universal International Pictures / Canana Films / Cha Cha Chá Films / Esperanto Filmoj / Producciones Anhelo

Natáčeno: Cihuatlan, Mexiko / Colima, Mexiko / Jalisco, Mexiko / Mexico City, Distrito Federal, Mexiko

Hrají: Gael García Bernal (Tato), Diego Luna (Beto), Guillermo Francella (Batuta), Dolores Heredia (Elvira), Adriana Paz (Toña), Jessica Mas (Maya), Salvador Zerboni (Jorge W), Tania Esmeralda Aguilar (Nadia), Joaquín Cosio (Arnulfo), Alfredo Alfonso (Don Casimiro), Fermín Martínez (DT Obdulio), Eduardo Von (DT Bruno López), Axel Ricco (Mena), Harold Torres (Trompo Tovar), Gabino Rodríguez (Mafafo), Alexander Da Silva (Gringa Roldán), Armando Hernández (Cienpiés), Alexandré Berceló (Fito), Jorge Mondragón (Porro), Enoc Leano (Árbitro), José Carlos Rodríguez (DT Merodio), Martín Altomaro (TV hlasatel 1), Pablo Lach (TV hlasatel 2), Claudia Becker (Quetis), Manuel Teil (Quico), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital ? anglicky (původní jazyk je španělština), česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: