Hollywood Classic Entertainment – Barb Wire

Další titul s logem Hollywood Classic Entertainment z katalogu společnosti Universal ve čtvrtek 24. listopadu 2011 patří všem, kterým se stýská po kulatém silikonu v blond podání. Na pultech se bude vyskytovat Pamela Anderson Lee v akční sci-fi Barb Wire za 79,- Kč. Žádný zákon, žádný limit, žádná cesta zpět.

Na motivy moderního komiksu vnikl akční film o přitažlivé ženě, která si nepřeje, aby ji muži zahrnovali lichotkami. Kromě odvahy a pronikavého sex-appealu jsou její ústřední zbraní zbraně.

 

21. století. V USA vypukla II. občanská válka, celá země je v pohotovosti. Čemu se dříve říkalo americký Kongres, je nyní doslova fašistický odboj. Zbylo už jen jediné svobodné město, Steel Harbor, které se stalo centrálou odpůrců. Je i domovem Barb Wire, majitelky nočního klubu Hammerhead, která má v těchto těžkých dobách druhé zaměstnání jako obávaná lovkyně. Jezdí na motorce, obratně zachází se zbraněmi a nečeká ji nic menšího, než je záchrana Ameriky. Ocitá se v pozici klíčového hráče na scéně vysoké politiky a musí si vybrat svoji stranu.

Na imdb.com 31 procent, na csfd.cz 23: Důkaz toho, že scénář nelze založit na poprsí, byť sebeznámějším. Bezmozková zábava v bezdějovém filmu. Pohyblivé obrázky z Playboye.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1996

Délka: 95 minut

Původní název: Barb Wire

Světová premiéra: 3. května 1996 – Velká Británie / USA

Režie: David Hogan

Námět: Chris Warner (komiks)

Scénář: Ilene Chaiken, Chuck Pfarrer

Produkce: Dennis Brody, Robert Del Valle, Peter Heller, Ray Manzella, Todd Moyer, Mike Richardson, Brad Wyman

Hudba: Michel Colombier

Kamera: Rick Bota

Střih: Peter Schink

Kostýmy: Rosanna Norton

Společnost: Polygram Filmed Entertainment / Propaganda Films / Dark Horse Entertainment

Natáčeno: Long Beach, Kalifornie, USA / Pascagoula, Mississippi, USA

Hrají: Amir Aboulela (Patron), Adriana Alexander (Redhead), David Andriole (hrdlořez), Vanessa Lee Asher (Emily), Ron Balicki (agent), Jennifer Banko (Spike), Candace Kita (tanečnice), Xander Berkeley (Alexander Willis), Tony Bill (Foster), Alex Bookston (muž v bílém obleku), Gil Borgos (starý muž), Andre Rosey Brown (Velký Fatso), Mark Collver (Manny), Tina Cote (žena v baru), Vinnie Curto (pobočník), Shelly Desai (Sharif), Miles Dougal (hrdlořez), Ken Forsgren (Greaseball), Darrel Heath (voják), Clint Howard (Schmitz), Neil Hunt (Weasel), Diana Lee Inosanto (agentka), Udo Kier (Curly), Henry Kingi (Moe), Tiffany Lawrence (ochranka), Pamela Anderson (Barb Wire), Tommy ‚Tiny‘ Lister (vyhazovač), Marshall Manesh (šejk), Temuera Morrison (Axel), Jack Noseworthy (Charlie), John Paxton (Smooth), Peewee Piemonte (Frick), Steve Railsback (plukovník Pryzer), Mary Anna Reyes (žena v mučírně), Jeffrey Dean Rosenthal (holohlavý muž), Victoria Rowell (Cora D), Loren Rubin (Krebs), Michael Russo (Santo), Joey Sagal (barman Fred), Diane Shay (striptérka v šatně), Harvey Shield (táta), Patti Tippo (máma), Nils Allen Stewart (Jack), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný