DVD edice – Cyranův ostrov 4

Edice Barrandov, kterou nabízí DVD edice, by někdy po pondělku 13. června 2011 měla za 69,- Kč nabídnout další disk televizního originálního českého sitcomu Ivana Mládka ze života pokleslé aristokratické rodiny Cyranův ostrov 4. Na pultech od středy 15. června 2011.

Na DVD jsou další 4 díly:

13. Bankrot (26:47)

Rodina Cyranyů se ocitá v zoufalé finanční situaci a usilovně vymýšlí, jak se dostat z krize ven. Padají návrhy pronajmout část zámecké zahrady, vybudovat v Praze záchodky pro VIP, pokusit se na Karlově mostě o žebrání v týmu, baronka Matka sází na umění. Nakonec nečekaně přijde pomoc z Východu.

14. Konzumní společnost (27:40)

Šlechtická rodina Cyranyů se díky nepříliš poctivému ochodu s běloruskými špiony ocitne v nečekaném blahobytu. Všichni se začnou zahrnovat předměty osobní potřeby i předměty naprosté osobní nepotřeby, jeden druhému kupují dary, snaží udělat radost i nekonzumnímu Ignácovi. Jaký hezký dárek mu vymyslí, dovíte se až na samém závěru dílu.

15. Zápis do dějin (28:09)

Baron Romedius a jeho bratr Ignác si uvědomí, že se z jejich rodiny stává povrchní konzumní společnost. Snaží se svým příbuzným připomenout, že svatým posláním šlechty je ukazovat zbytku společnosti nové cesty, vynalézat, objevovat, případně věnovat se umění, a ne se jen zahrnovat hmotnými statky. Rodina se probouzí a vymýšlí všechny možné i nemožné způsoby, jak se zapsat do historie. Nakonec se rozhodne pro monarchistický puč.

16. Inovátoři (28:34)

Rodina Cyranyů se svým neúspěšným pokusem o puč zesměšnila před celým národem a vymýšlí, jak si napravit reputaci. Sebekriticky si přiznává, že na převratné objevy, vynálezy a významná umělecká díla nemá nikdo z nich předpoklady, cítí se jen na inovaci již vymyšleného a objeveného. Zaměří se na dva nejméně prosperující a přitom nejpotřebnější rezorty – na školství a zdravotnictví.

Zadní strana 

Délka: 111 minut

Režie: Petr Burian

Scénář: Ivan Mládek

Kamera: Jan Hušek

Hrají: Ivan Mládek (baron Romedius Cyrany), Ivo Pešák (lokaj Jaroměř Kotula), Lenka Šindelářová (baronka matka Cyranová z Nedabylic), Milan Pitkin (svobodný pán Emerich Cyrany), Lenka Plačková (komtesa Cyrany), Jan Mrázek (rytíř Ignác Cyrany), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,78:1)

Bonus: žádný