DVD edice – Cyranův ostrov 5

V edici Barrandov, kterou nabízí DVD edice, se po letní pauze ve čtvrtek 8. září 2011 za 69,- Kč objevuje další disk televizního originálního českého sitcomu Ivana Mládka ze života pokleslé aristokratické rodiny Cyranův ostrov 5.

Na DVD jsou další 4 díly:

17. Sportem ke zdraví (28:00)

Baron Romedius a rytíř Ignác mají obavy o zdraví svých spolubydlících příbuzných. Po zbohatnutí se neustále přejídají a opíjejí, aniž by měli špetku pohybu. Rodina jejich obavy bere s vážností a rozhodne se dát na netradiční sportovní disciplínu, svliking.

 

18. Touha po vědění (28:00)

Tereza a Libuna Cyranovi se smiřují s rozhodnutím barona Romedia ponechat na zámku televizi bez zvuku, ale dožadují se náhradního zdroje vědomosí a informací. Zajímá je hlavně tělověda, na kterou musí být přizváni učitel ve výslužbě Rosťa a jeho model Pavlík.

 

19. Ochránci lidských práv (28:00)

V záchvatu pozitivního společenského myšlení se v rodině Cyranyů usnesou, že nejlépe prospějí světu jako ochránci lidských práv. Je jim jasné, že mluvčím jejich organizace musí být mediálně známá osobnost a po krátké rozpravě dospějí ke komikovi Pepovi Výtiskovi.

 

20. Třetí cesta (28:00)

Cyranyovi ze svého zámku citlivě vnímají znechucení okolního světa z nedávného i současného socializmu a snaží se pro lidstvo hledat třetí cestu. Jejich úplně nový společenský systém by měl přebírat to nejlepší ze všech dosavadních řádů – prvobytně pospolnou společnost nevyjímaje. 

Délka: 110 minut

Režie: Petr Burian

Scénář: Ivan Mládek

Kamera: Jan Hušek

Hrají: Ivan Mládek (baron Romedius Cyrany), Ivo Pešák (lokaj Jaroměř Kotula), Lenka Šindelářová (baronka matka Cyranová z Nedabylic), Milan Pitkin (svobodný pán Emerich Cyrany), Lenka Plačková (komtesa Cyrany), Jan Mrázek (rytíř Ignác Cyrany), Libuše Roubychová, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,78:1)

Bonus: žádný