Hollywood Classic Entertainment – Velký třesk

Všimli jste si, jak se postupně většina titulů s logem Hollywood Classic Entertainment bez ohledu na diváckou úspěšnost přesunula do vyšší cenové kategorie? V pátek 2. prosince 2011 to bude třeba průměrný thriller, původně oznámený pod názvem Hledání zmizelých opět za 199,- Kč. Pokud jsem si včera povzdechl, že se každé ráno objeví tituly, které nebyly ohlášeny, pak nevím, jak komentovat dnešek – titul je sice stejný, ale jiný je název i obálka… Takže dnes nakonec vyšel Velký třesk.

Intenzivní pátrání po pohřešovaném končí… na počátku.

Jedné pozdní noci v Los Angeles zavítá návštěva ke dveřím soukromého očka Neda Cruze. Ruský boxer, nedávno propuštěný z vězení, přichází s lukrativní nabídkou práce. Úkol zní najít jeho ztracenou sestru, striptérku Lexie, a její skrýš diamantů v hodnotě 30 milionů dolarů. Jednoduchá práce se zkomplikuje poté, když každý, koho detektiv vyslechl, končí mrtev. Cruz brzy zjistí, že zdánlivě běžný případ pohřešované osoby může zavinit konec světa, jaký známe dnes.

Původní návrh obálky

Vnitřek obalu

Vnitřek obalu

Vnitřek obalu

Na imdb.com 55 procent, na csfd.cz 54. I komentáře půl na půl: Takový to býval slibný herec a momentálně, když nemluví kocoura, jde ze sračky do sračky. Nuda, která nemá čím zaujmout. Naproti tomu: Solidní moderně pojatý film noir s hláškujícím detektivem a výborným vizuálem.

Zadní strana

Žánr: Mysteriozní / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2011

Délka: 97 minut (96:58)

Původní název: The Big Bang

Světová premiéra: 3. listopadu 2010 – USA (American Film Market)

Režie: Tony Krantz

Scénář: Erik Jendresen

Produkce: Rich Cowan, Ross M. Dinerstein, Patricia Eberle, Cassian Elwes, Gary Howsam, Erik Jendresen, Tony Krantz, Juan A. Mas, Reece Pearson, Richard Rionda Del Castro, Richard Salvatore, Lewin Webb

Hudba: Johnny Marr

Kamera: Shelly Johnson

Střih: Fred Raskin

Kostýmy: Debra McGuire

Společnost: Big Bang Production / Flame Ventures / North by Northwest Entertainment

Natáčeno: Spokane, Washington, USA

Hrají: Antonio Banderas (Ned Cruz), Thomas Kretschmann (Frizer), William Fichtner (Poley), Sienna Guillory (Julie Kestralová / Lexie Persimmonová), Delroy Lindo (Skeres), Robert Ernie Lee (Russell), James Van Der Beek (Adam Nova), Robert Maillet (Anton ‚The Pro‘ Protopov), Rachel Handler (striptérka z Minkowski), Sean Cook (barman), Snoop Dogg (Puss), Rebecca Mader (Zooey Wignerová), Bill Duke (bubeník), Khanh Doan (poštovní doručovatelka), Autumn Reeser (Fay Neman), Keith MacGeagh (Sikh), Sam Elliott (Simon Kestral), Jimmi Simpson (Niels Geck), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle zahraničních vydání 1,33:1, podle Pavla M. 2,35:1)

Bonus: upoutávka (zahraniční vydání obsahovala audiokomentář režiséra a producenta Tonyho Krantze a koproducenta Reeceho Pearsona, Lex Parsimoniae: The Making of The Big Bang, Extended scenes a Trailer)