Magic Box – Příběh žraloka

Druhým diskem, věnovaným především mládeži, který přichystal jako překvapení MagicBox v ediční řadě DreamWorks ve čtvrtek 1. prosince 2011, je za 199,- Kč další animák Příběh žraloka. Za každou malou rybou hledejte velkou lež.

Studio, kde se zrodil Shrek, přichází s další znamenitou komedií! Nevšedním hrdinou skvělého Příběhu žraloka je Oscar (Will Smith), řadový rybí čistič jazyků v místní myčce velryb. Ten si jednoho dne přivlastní cizí zásluhy a ve snaze zachovat si své malé tajemství se dá dohromady se žralokem-vegetariánem jménem Lenny (Jack Black). Z nesourodé dvojice se časem překvapivě stanou přátelé na život a na smrt. Jenže lež má krátké ploutve… Naštěstí je tu oddaná Angie (Renée Zellweger) a Lenny, kteří se společně s Oscarem postaví nejobávanějšímu žralokovi zdejších vod (Robert De Niro). A díky nim Oscar také najde své místo mezi ostatními rybami na útesu…

 

Malá upovídaná rybka jménem Oscar je sice v podmořském městě na útesu obyčejným čističem jazyků v myčce velryb, které ve městě slouží jako hromadná městská doprava, ale touží po slávě a exkluzivním bydlení na špičce útesu. Proto hodně sází, ale bohužel zatím jen hodně prohrává. Svému nerudnému šéfovi Sykesovi dluží už pět tisíc škeblí. A Sykes je potřebuje, aby mohl zaplatit výpalné gangu mafiánských žraloků vedených Donem Linem.

Naštěstí je tu Oscarova vyvolená Angie, pracující v myčce jako recepční, která nejen maskuje jeho pozdní příchody do práce, ale také mu pomůže zaplatit dluh velkou růžovou perlou po babičce. Oscar je však nepoučitelný a místo splacení dluhu vsadí na dostizích mořských koníků. Samozřejmě prohraje a je za trest svržen do hlubin. Tady ho překvapí synové Dona Lina, žraloci Frankie a Lenny. Lenny je sice dobrák a navíc vegetarián, takže nechce Oscara sežrat, ale Frankie nehodlá nechat rybku uniknout.

Při honičce ho však náhodou zabije padající kotva a z Oscara se stává slavná hvězda, když z něj hlasatelka Katie v televizi udělá zabijáka žraloků. Získá vše, po čem toužil. Slávu, byt na špičce útesu a peníze. Lenny, který se před ostatními žraloky schovává, protože má výčitky z bratrovy smrti, najde úkryt u Oscara, který vymyslí plán, jenž by jim oběma mohl pomoci. Zinscenují souboj v ulicích, při kterém Oscar Lennyho "zabije". On si tím posílí postavení hvězdy a hrdiny a Lenny bude moci zmizet a nikdo po něm nebude pátrat. Angie však náhodou jejich plán odhalí a s Oscarem se rozejde. Jenže chobotnice ve službách mafiánského bosse Angie unesou a pokud ji chce Oscar zachránit, musí se tentokrát postavit samotnému Donu Linovi a jeho gangu.

 

Na imdb.com 59, na csfd.cz 63 procent: Není to zklamání, ale extáze se nedostavila, tohle studio má za sebou lepší kousky.

Zadní strana přdchozího vydání 

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2004

Délka: 86 minut

Původní název: Shark Tale

Světová premiéra: 10. září 2004 – Itálie (Venice Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 14. října 2004

Režie: Bibo Bergeron, Vicky Jenson, Rob Letterman

Scénář: Michael J. Wilson, Rob Letterman, Scott Aukerman, BJ Porter

Produkce: Bill Damaschke, Janet Healy, Jeffrey Katzenberg, Allison Lyon Segan, Mark Swift

Hudba: Hans Zimmer

Střih: Nick Fletcher, Peter Lonsdale, John Venzon

Společnost: DreamWorks Animation / DreamWorks SKG / Pacific Data Images

Hlasy v původním znění: Will Smith (Oscar), Robert De Niro (Don Lino), Renée Zellweger (Angie), Jack Black (Lenny), Angelina Jolie (Lola), Martin Scorsese (Sykes), Ziggy Marley (Ernie), Doug E. Doug (Bernie), Michael Imperioli (Frankie), Vincent Pastore (Luca), Peter Falk (Don Brizzi), Katie Couric (Katie Currentová), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, anglicky, maďarsky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus:

  • Komentář filmových tvůrců
  • Klub Oscar
  • Divoké vody
  • Hvězdice
  • Hudba k filmu Příběh žraloka
  • Rybí svět
  • Velryba Gigi
  • Klub Oskar: Get Your Groove On!
  • Videoklip "Myčka"
  • Wallace & Gromit: Teaser
  • Madagaskar: Trailer
  • Shrek 2: Trailer
  • Hry, které si nesmíte nechat ujít
  • DVD ROM
  • Fotogalerie