Intersonic – A na Vánoce přišla láska

V hutné spršce starých titulů InterSonicu v nových krabičkách se stále ještě objevují i premiérové kousky, pokračuje svátečně romantická řada dalším televizním opusem A na Vánoce přišla láska. V pátek 9. prosince 2011 v prodeji za 69,- Kč. Opět nějaké ty zmatky s názvem, vydavatel uvádí jako původní A holiday for love, ale imdb.com film zná jako Christmas in My Hometown. Dárek pro všechna dobrá srdce.

Někdy musíš sejít z cesty, abys našel své srdce.

Jake Peterson pracuje pro společnost vyrábějící traktory. Od šéfa dostane velmi nepříjemný úkol. V jednom městě musí zrušit tovární pobočku. Jenže je před Vánocemi a navíc se jedná o město, kde vyrostl. Jake si však potřebuje svou práci udržet. Po příjezdu do města potkává sympatickou Emmu a pomalu propadá jejímu kouzlu. Jenže Emma je jednou ze zaměstnankyň krachujícího podniku… Jake se rozhodne k riskantnímu kroku: chce se pokusit postavit továrnu zpátky na nohy. Podaří se mu získat srdce Emmy a podporu místních obyvatel?

Oficiální text u sousedů vypadá takto:

Matka s dcérou žijú v mestečku, kde je zdrojom obživy pre väčšinu obyvateľstva miestna fabrika na výrobu malých poľnohospodárskych mechanizmov. Fabrika je však nerentabilná, preto padne rozhodnutie zastaviť výrobu. Majiteľ vyšle do fabriky mladého experta Jacoba Petersona, ktorý sa v mestečku zoznámi s Emmou i Noelle. Kým on uprene hľadí na mladú ženu, obyvatelia mestečka s nádejou upierajú oči naňho. Jacob síce navrhne, aby sa vo fabrike nastolil iný výrobný program, ale zaručiť sa za to nemôže. Nádej medzi obyvateľmi spľasne a v očiach ľudí sa objavuje sklamanie a možno i malá nenávisť. Medzi ním a ženou sa však začne vyvíjať romatnický ľúbostný vzťah. To mu dodá elán a energiu, aby sa do problému zrušenia fabriky plne zaangažoval a u majiteľa fabriky presadí svoju myšlienku náhradného výrobného programu. Keď sa mu to podarí, miluje ho nielen vysnívaná žena, ale celé mestečko…

Na imdb.com 64 procent, na csfd.cz opět bez vysvětlování 46 procent: Brilantní film se skvělou chemií mezi hlavními představiteli! Tak nádherné, tak inspirující, tak mile rodinné! A kromě vážně míněného jásání také: Standardní předvánoční slzopudný film plný sentimentálního šmejdu. Dejte si brambůrky a nohy na stůl a přežijete to.

Zadní strana 

Žánr: Drama / Romantický / Rodinný

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 1996

Délka: 102 minut

Původní název: Christmas in My Hometown / A Holiday for Love

Světová premiéra: 10. prosince 1996 – USA

Režie: Jerry London

Scénář: Darrah Cloud

Produkce: Howard Braunstein, Darrah Cloud, Michael Jaffe, Susan Murdoch

Hudba: Dana Kaproff

Kamera: Frank Tidy

Střih: Stephen Lawrence

Kostýmy: Lynne MacKay, Georgina Yarhi

Společnost: Jaffe-Braunstein Films

Natáčeno: Cannington, Ontario, Kanada / Uxbridge, Ontario, Kanada

Hrají: Tim Matheson (Jacob „Jake" Peterson), Melissa Gilbert (Emma Murphyová), Michelle Trachtenberg (Noelle Murphyová), Jayne Eastwood (Margie), Jack Jessop (Happy), Bernard Behrens (Gosling), Chris Makepeace (Joe Marsdon), Gordon Pinsent (Cal Marsdon), Travis Tritt (šerif Tom Uhll), Richard Waugh (Justin), Camille James-Adams (Katie), George King (George), Ann Holloway (Sue), Paul O’Sullivan (Ed), Roger Dunn (Hal), Jennifer Foster (Anita), Karen Ehrenberg (Anna), Ron Payne (mechanik), Tom Trouten (starý farmář), Joan Massiah (hotelová služebná), R. D. Reid (Elmore P. Watson), Daisy White (Doris), Richard Barrett (Bob), Helen Beavis (žena za pultem), Anne Marie DeLuise-Loder (Betsy), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 4:3 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: