Hollywood Classic Entertainment – Zrození legendy

Hollywood Classic Entertainment v pátek 9. prosince 2011 rozhojní nabídku asijských bojovek dalším titulem z katalogu společnosti Universal Zrození legendy za 199,- Kč.

Su can se celý svůj život intenzivně věnuje bojovému umění, jeho snem je založit si svojí vlastní školu. V životě lpí nejvíce na dvou věcech – na snu o vytvoření jedinečného bojového umění předávaného z generace na generaci a na své milované manželce.

O tu však díky vlastní tvrdohlavosti přichází. Sám být nedokáže, tudíž se začne utápět v alkoholu. Přesto je však stále posedlý svým snem o vlastní škole bojového umění. Podaří se mu toho docílit?

Vnitřek obalu

Vnitřek obalu

Vnitřek obalu

Na imdb.com 63 procent, na csfd.cz 64: V kinech jako zcela zbytečné 3D. Akčních scén je tolik, až člověku lezou ušima, hrdinové tráví víc času poletováním ve vzduchu (viditelně za pomoci drátů), než na nohou na pevné zemi. Film se postupně rozpadá na nesouvisející dějové linie a scénky, které k sobě nepasují. Mix fantasy a oslavy národní hrdosti je trochu zklamáním od takové filmové legendy a s takovým obsazením.

Zadní strana

Žánr: Akční / Drama / Historický

Země původu: Čína

Rok vzniku: 2010

Délka: 110 minut

Původní název: Su Qi-Er / True legend

Světová premiéra: 9. února 2010 – Čína

Režie: Woo-ping Yuen

Scénář: Chi-long To

Produkce: Cary Cheng, William Kong, William Kong, Zhong-lun Ren, Tianyun Wang, Jianshai Xu, Qiang Zhang, Zhenyan Zhang

Hudba: Shigeru Umebayashi

Kamera: Xiaoding Zhao

Střih: Wenders Li

Kostýmy: Chung Man Yee

Společnost: EDKO Film / Edko Management and Consulting / Focus Features / Shanghai Film Group

Natáčeno: Čína

Hrají: Man Cheuk Chiu (Su Can / Su Qi-Er), Xun Zhou (Yuan Ying), Michelle Yeoh (sestra Yu), Xiaogang Feng (Pickpocket), Andy On (Yuan Lie), Luxia Jiang (Iron Maiden), Chia Hui Liu (vousatý muž), Ka-Yan Leung (Su Wan-Kun), Will „Genghong“ Liu (Iron Lad), Jay Chou (bůh Wushu / opilý bůh), Xiaodong Guo (Ma Qingfeng), Cung Le (vůdce vojska), Jacky Heung (generál), David Carradine (Anton), Conan Stevens (Molotov), Jon Heidenreich (bojovník), Sylvester ‚Bear‘ Terkay (bojovník), Dominiquie Vandenberg (bojovník), Matt ‚Horshu‘ Wiese (bojovník), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 mandarínsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (náhled obalu uvádí 1,78:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný