Bontonfilm – Spider-Man 3

Bontonfilm v neděli 11. listopadu 2011 nabídne za 99,- Kč třetí díl série filmové adaptace komiksu o pavoučím muži Spider-Man 3. Ta největší bitva na něj teprve čeká. Každý hrdina si může vybrat.

Peter Parker si opět oblékne pavoučí kostým a pustí se do ochraňování nevinných, jenže jak se zdá, tentokrát to nebude mít vůbec jednoduché. Čeká ho nejtěžší bitva jeho života. Musí se totiž utkat nejen s několika superpadouchy, ale také se svou temnou druhou polovinou.

Na začátku filmu Spider-Man 3, založeném na legendární komiksové sérii nakladatelství Marvel Comics, se s Peterem Parkerem setkáváme ve chvíli, kdy se mu konečně podařilo skloubit oddanost k Mary Jane se svými superhrdinskými povinnostmi. Zdánlivý poklid je však pouze tichem před bouří.

Uprchlý trestanec Flint Marko, který miluje svou těžce nemocnou dceru Penny a chce získat peníze na její léčbu, spadne na útěku před policií do testovací jámy, kde právě probíhá experiment s demolekularizací. Ta promění jeho molekulární strukturu a smísí ji s pískem na dně jámy, čímž dá vzniknout zcela nové bytosti, Sandmanovi.

Klidný Peterův život je přerušen útěkem tohoto nebezpečného muže, který dokáže své tělo přeměnit v písek, z přísně střeženého vězení. New Yorkskými ulicemi se začne ozývat houkání policejních hlídek, které pročesávají město, aby zločince poslaly tam, kam patří. Peter Parker se jako reportér dostane k policejnímu vyšetřování a seznámí se s půvabnou Gwen Stacy, dcerou jednoho policisty.

Eddie Brock, dotěrný reportér najatý Jonahanem Jamesonem, podrobně zkoumá Peterův život a snaží se zjistit co je na něm tak zajímavého, že kvůli němu nechala Mary Jane svého přítele.

Mary Jane sice získala angažmá na Broadwayi v muzikálu Vzpomínky na Manhattan, ale kritika její výkon strhala. Peter ovšem nemá čas ji utěšovat. Musí do akce a díky různým nedorozuměním se mu jeho dívka začne vzdalovat. Ta nelibě nese, jak se Peter sbližuje s Gwen, a sama si až příliš začíná rozumět s Harrym.

Harry Osborn vyčítá Peterovi, že mu přebral Mary Jane, a také věří, že Spider-Man zabil jeho otce. Zaútočí na něj v kostýmu Nového Goblina, ale po urputné bitvě v ulicích skončí v bezvědomí v nemocnici. Ztratí sice krátkodobou paměť, takže zase považuje Petera za přítele, ale ten se mezitím musí potýkat s dalšími problémy.

Rozhozeného Petera, který se právě dozvěděl, že vrahem jeho strýčka mohl být Flint a nikoli Carradine, se zmocní černý sliz a jako symbiont ho zcela ovládne. Peter se začíná měnit. Barva jeho obleku zničehonic změní na černočernou a propůjčí jeho schopnostem mnohem větší sílu – energie, ale bohužel také agresivita rostou a jeho temné já ho postupně začíná ovládat. Pod vlivem nového obleku se stane pohrdavým a až příliš sebejistým a začne zanedbávat lidi, na kterých mu záleží nejvíc.

Spider-Man bude tentokrát potřebovat znovu objevit svůj smysl pro slitování, který z něj dělá to, čím ve skutečnosti je: opravdového hrdinu. Uvědomí si vážnost situace a vrhne se do bitvy, v níž musí překonat sám sebe a zbavit se agresivního symbionta.

Zrcadlová varianta obalu

Na imdb.com 63, na csfd.cz 62 procent. V porovnání s předchozími díly nabubřelý a trapný průšvih. Promarněná šance.

Zadní strana

Žánr: Akční / Fantasy

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 133 minut

Původní název: Spider-Man 3

Světová premiéra: 16. dubna 2007 – Japonsko, Tokio

Kinopremiéra v ČR: 3. května 2007

Režie: Sam Reimi

Námět: Stan Lee, Steve Ditko (komiksová série vydavatelství Marvel)

Scénář: Alvin Sargent, Sam Raimi, Ivan Raimi

Produkce: Avi Arad, Joseph M. Caracciolo, Grant Curtis, Kevin Feige, Stan Lee, Laura Ziskin

Hudba: Christopher Young

Kamera: Bill Pope

Střih: Bob Murawski

Kostýmy: James Acheson, Katina Le Kerr

Společnost: Columbia Pictures / Marvel Studios / Laura Ziskin Productions / Columbia Pictures Industries

Natáčeno: 1480 N Michigan Ave, Pasadena, Kalifornie, USA / 5th Street, Downtown, Los Angeles, Kalifornie, USA / Alexandria Hotel – 501 S. Spring Street, Downtown, Los Angeles, Kalifornie, USA / Broadway Stages, Brooklyn, New York City, New York, USA / Brooklyn, New York City, New York, USA / Bryant Park, Manhattan, New York City, New York, USA / Chicago, Illinois, USA / Chrystie Street, New York City, New York, USA / City Hall Park, Manhattan, New York City, New York, USA / Cleveland, Ohio, USA / Columbia University – Broadway & 116th Street, Manhattan, New York City, New York, USA / Forest Hills, Queens, New York City, New York, USA / Hudson County, New Jersey, USA / Ivar Theatre – 1605 N. Ivar Avenue, Hollywood, Los Angeles, Kalifornie, USA / Kew Gardens, Queens, New York City, New York, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / New York City, New York, USA / Queens, New York City, New York, USA / Santa Clarita, Kalifornie, USA / Sony Pictures Studios – 10202 W. Washington Blvd., Culver City, Kalifornie, USA / St. Brendan’s Catholic Church – 310 S. Van Ness Avenue, Hancock Park, Los Angeles, Kalifornie, USA / Steiner Studios – 15 Washington Avenue, Brooklyn Navy Yard, Brooklyn, New York City, New York, USA / Sunnyside, Queens, New York City, New York, USA

Hrají: Tobey Maguire (Spider-Man / Peter Parker), Kirsten Dunst (Mary Jane Watsonová), James Franco (Nový Goblin / Harry Osborn), Thomas Haden Church (Sandman / Flint Marko), Topher Grace (Venom / Eddie Brock), Bryce Dallas Howard (Gwen Stacyová), Rosemary Harris (May Parkerová), J. K. Simmons (J. Jonah Jameson), James Cromwell (kapitán George Stacy), Theresa Russell (Emma Markoová), Dylan Baker (Dr. Curt Connors), Bill Nunn (Joseph ‚Robbie‘ Robertson), Bruce Campbell (vedoucí), Elizabeth Banks (slečna Betty Brantová), Ted Raimi (Hoffman), Perla Haney-Jardine (Penny Markoová), Willem Dafoe (Zelený Goblin / Norman Osborn), Cliff Robertson (Ben Parker), Elya Baskin (pan Ditkovitch), Mageina Tovah (Ursula), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, turecky

Titulky: česky, anglicky, holandsky, turecky

Obraz: barevný PAL 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Komentář Sama Raimiho & herců, Komentář tvůrců, Trailery