Intersonic – Vánoční střevíčky

Poslední předadventní pátek přichází další ze „žánrových" titulů InterSonicu, opět televizní film Vánoční střevíčky vychází 16. prosince 2011 za 69,- Kč. Přichází kouzelný čas Vánoc!

Milý a dojemný příběh o splnění jednoho přání. Televizní drama o jednom velmi speciálním vánočním dárku a také o tom, co je v životě vlastně důležité mixuje paralelně dvě dějově propletené linie.

Maggie Andrewsová je starostlivá máma a výborná učitelka. Poslední dobou se necítí dobře a návštěva lékaře uprostřed příprav na školní Vánoční koncert přináší tu nejhorší zprávu. Nemá obyčejnou chřipku, jak se nejdříve zdálo, ale že je vážně nemocná. Lékař jí kvůli vrozené srdeční vadě dává jen pár dní života. Smutnou diagnózu vyslechne i malý syn Nathan. Rozhodne se mámě splnit její největší přání. Vždy toužila po tanečních střevících a Nathan jí tento sen chce splnit. Prosí otce, aby mu pomohl najít nějaké zaměstnání, ale Nathan je ještě moc malý. Na ulicích začne sbírat prázdné plechovky od nápojů a získané peníze ukládá do kasičky. Máminy dny se krátí a Nathan stále nemá dost peněz na koupi střevíčků…

Robert Layton je velmi zaměstnaný právní zástupce, workoholik, který chce hlavně hodně vydělávat a rychle stoupat po příčkách své kariéry a neuvědomuje si, že přitom ztrácí nejen svou milující manželku Kate, ale také svou dvanáctiletou dceru Lily, jejíž je Maggie milovanou vedoucí pěveckého sboru. Když objeví možnost koupit vysněný dům v prestižní čtvrti, navrhne Kate, aby se vrátila do práce a on tak mohl dům koupit. Současně se však začíná vynořovat otázka, kolik peněz a jak vysoko potřebuje ve své kariéře vyšplhat, a jaká je cena, kterou za to všechno bude muset zaplatit. Robert musí zvážit, zda je v jeho hodnotovém žebříčku důležitější kariéra nebo jeho vlastní rodina.

Na imdb.com 67 procent, na csfd.cz 62 procent: Není to zrovna typický a ideální vánoční film, působí poměrně smutně a depresivně. Jedná se ale o realisticky působící příběh s dobrými herci (dětští představitelé jsou prostě roztomilí).

Zadní strana 

Žánr: Drama

Země původu: USA / Kanada

Rok vzniku: 2002

Délka: 90 minut

Původní název: The Christmas Shoes / Les souliers de Noël

Světová premiéra: 1. prosince 2002 – USA

Režie: Andy Wolk

Námět: Donna Van Liere (román)

Scénář: Wesley Bishop

Produkce: Craig Anderson, Beth Grossbard, Michael Mahoney

Hudba: Lawrence Shragge

Kamera: John Berrie

Střih: Drake Silliman

Kostýmy: Kate Delmage

Společnost: Beth Grossbard Productions / Craig Anderson Productions / Nova Scotia Film Industry Tax Credit

Natáčeno: Dartmouth, Nova Scotia, Kanada / Halifax, Nova Scotia, Kanada

Hrají: Rob Lowe (Robert Layton), Kimberly Williams-Paisley (Maggie Andrewsová), Max Morrow (Nathan Andrews), Maria del Mar (Kate Laytonová), Hugh Thompson (Jack Andrews), Dorian Harewood (Dalton Gregory), Shirley Douglas (Ellen Laytonová), Amber Marshall (Lily), Rhonda McLean (Gwen), Jeremy Akerman (Tom Wilson), John Maclaren (Dean McGraw), Brian Heighton (Jake Cardwell), Geoff Herod (mladý dospělý Nathan), Bill Carr (Dr. Mather), John Dunsworth (Dr. Julian), Brian Jamieson (Carl Shultz), Kathryn MacLellan (recepční), David Christoffel (úředník), Juanita Peters (nemocniční pracovnice), Connie Stewart (úředník), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 4:3 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: