Magic Box – Sindibád: Legenda sedmi moří

Aby bylo před Vánoci opravdu z čeho vybírat, MagicBox přihazuje do ediční řady DreamWorks v pátek 16. prosince 2011 za 199,- Kč ještě také animák Sindibád: Legenda sedmi moří. Hrdina a dobrodruh Sindibád, jeho věrný psí společník Spike a odvážná princezna Marina bojují se zlou bohyní a jejími stvůrami, aby zachránili život svému nejlepšímu příteli.

Připravte se na skvělou zábavu, vzrušující zážitek a skvělý humor provázený salvami smíchu při sledování téhle kouzelné adaptace známého klasického příběhu. Sledujte boj neohroženého Sindibáda, jeho věrného, věčně uslintaného psího společníka Spika a odvážné princezny Mariany se zlou bohyní Chaosu a její nestvůrnou družinou za záchranu života Sindibádova nejlepšího přítele.

Sindibád, to je zábavná podívaná pro celou rodinu!  

Slavný mořský tulák a dobrodruh Sindibád se chystá se svou posádkou získat největší poklad, jaký během svých plaveb objevili – legendární Knihu míru, která už po staletí poskytuje magickou ochranu dvanácti sousedícím městům. Chce ji nabídnout ke koupi tomu, kdo dá nejvíc a z utržené sumy pak se svou posádkou až do smrti žít v přepychu na ostrově Fidži. Knihu však střeží syrakuský princ Proteus, který byl kdysi Sindibádovým nejlepším přítelem, a navíc je tu zlá bohyně chaosu Eris, která se knihy chce také zmocnit. Ta vyšle Sindibádovi do cesty smrtící chiméru Cetuse, ale Sindibád se s pomocí Protea bestii ubrání.

Bohyně chaosu na sebe vezme podobu Sindibáda a knihy se zmocní. A tak je dobrodruh obviněn z krádeže. Před soudem však vznešený Proteus zachráním příteli život, když obětuje svůj jako záruku, že Sindibád do deseti dnů knihu najde a vrátí původním majitelům. Pokud ne, Proteus zemře. Princ věří, že námořník knihu získá a netuší, že ten nemá zrovna příliš chuti se do nebezpečného dobrodružství pouštět. Naštěstí Proteova odvážná snoubenka Marina není tak důvěřivá jako Proteus a vetře se na Sindibádovu loď, aby se ujistila, že pirát své slovo opravdu dodrží. A tomu tedy nezbývá než pustit z hlavy myšlenky na Fidži a otočit kormidlem směrem k největšímu dobrodružství svého života. Po boku mu přitom stojí nejen jeho posádka a věrný psí přítel Spike, ale také odvážná Marina. Společně překonávají mnohá nebezpečí, bojují se stvůrami sloužícími bohyni i se samotnou Eris, musí však čelit další nečekané překážce a tou je láska, která se postupně začne rodit mezi Sindibádem a Marinou.

Na imdb.com 66, na csfd.cz 75 procent: I když film komerčně propadl, jde o vtipný akční snímek s tempem a úrovní, čehož nedosahují leckteré hrané blockbustery.

Zadní strana dosavadního vydání

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Fantasy / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2003

Délka: 82 minut

Původní název: Sinbad: Legend of the Seven Seas

Světová premiéra: 2. července 2003 – Německo / USA

Kinopremiéra v ČR: 9. října 2003

Režie: Patrick Gilmore, Tim Johnson

Scénář: John Logan

Produkce: Dino Athanassiou, Jill Hopper, Jeffrey Katzenberg, Mireille Soria

Hudba: Harry Gregson-Williams

Střih: Tom Finan

Společnost: DreamWorks Animation / DreamWorks Pictures / DreamWorks SKG / Stardust Pictures (UK Outsource Animation)

Hlasy v původním znění: Brad Pitt (Sindibád), Catherine Zeta-Jones (Marina), Michelle Pfeiffer (Eris), Joseph Fiennes (Proteus), Dennis Haysbert (Kale), Timothy West (Dymas), Adriano Giannini (Rat), Raman Hui (Jin), Chung Chan (Li), Jim Cummings (Luca), Conrad Vernon (Jed), Andrew Birch (Grum a Chum), Chris Miller (strážce věže), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, chorvatsky

Titulky: česky, anglicky pro neslyšící, chorvatsky, maďarsky, slovinsky, srbsky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 1,66:1)

Bonus:

  • Ostrov Kyklopů
  • Film o filmu: Jak se točil Sindibád
  • Komentář filmových tvůrců
  • Zaostřeno na Harveyho: Spikeův (
  • Kocour – Teaser
  • Zajímavá fakta
  • Co jste možná nevěděli
  • Galerie postav
  • Hry na DVD ROM
  • Interaktivní hry:

– Záchrana 12 měst

– Sindibádovo dobrodružství na moři

– Prohlídka lodi Chiméra ve formátu 3D