Filmexport Home Video – Pokušení paní Antonie

Filmexport Home Video nabídne ve středu 25. ledna 2012 komedii s Antonií Nedošinskou a Lídou Baarovou o jedné dobře myšlené lži Pokušení paní Antonie za 99,- Kč. Co všechno se může stát, když matka v dobrém úmyslu zapře svou dceru.

Antonie Nováková je chudá vdova po železničáři, matka jediné dcery Milady. Aby jí umožnila dostudovat a mít lepší život než měla ona, je ochotna udělat cokoliv. Přihlásí se tedy na inzerát, kterým si inženýr Domanský hledá spolehlivou hospodyni. Při pohovoru v jeho vile vyjde najevo, že Domanský má jednu neobvyklou podmínku. Aby se vyhnul jistým nepříjemnostem, nesmí mít jeho hospodyně děti, rodinu ani žádné další příbuzenstvo.

Antonie, která je ochotná pro dobro své dcery udělat cokoliv, s těžkým srdcem Miladu zapře a je přijata. Její ráznost a dobrosrdečnost se Dopmanskému zalíbí stejně jako jeho častým hostům, které dokáže i přes svůj prostý původ bavit lépe jako nejlepší společnice.

Komplikace nastanou v okamžiku, kdy je Domanský, autor knihy Vítězství železnice a velký železniční odborník, jmenován ministrem železnic. Je sice spokojen s tím, jak paní Antonie vede jeho dům, aby však dostál společenským pravidlům, musí si najmout mladou vzdělanou schopnou asistentku, která by znala cizí jazyky a dokonale ovládala společenské zvyklosti a pomáhala mu při pracovních a hlavně pak reprezentačních příležitostech.

Doporučena je mu mladá dívka, která právě dostudovala s vynikajícími výsledky. Jmenuje se Milada Horáková – a je dcerou paní Antonie. Když zjistí, že ji matka zapřela, zlobí se na ni, ale neprozradí jejich vztah. To ovšem vede k dalším komplikacím. Domanský se totiž do Milady zamiluje a rád by si ji vzal. V okamžiku, kdy se již chystá oznámit své zasnoubení, však vyjde pravda najevo a rozhněvaný muž obě ženy vyhodí, přesvědčen, že ho chtěly využít kvůli jeho postavení. Jenže to už toho má rázná paní Antonie dost a rozhodne se zakročit. Po jejím vysvětlení Domanský pochopí, že celá situace vznikla z mateřské lásky paní Antonie a Miladu odprosí.

Na csfd.cz 56 procent: Lidová nenáročná zábava, těžící z masové popularity Antonie Nedošinské, typické „české matky".

Žánr: Komedie

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1934

Délka: 102 minut

Kinopremiéra v ČR: 31. srpna 1934

Režie: Vladimír Slavínský

Asistent režie: Walter Schorsch

Námět: Emil Artur Longen

Scénář: Vladimír Slavínský, Julius Schmitt, Emil Artur Longen

Produkce: Josef Stein, Julius Schmitt

Hudba: Jára Beneš

Kamera: Václav Vích

Střih: Antonín Zelenka

Zvuk: Josef Zora

Architekt: Štěpán Kopecký

Společnost: AB

Hrají: Antonie Nedošinská (hospodyně Antonie Nováková), Lída Baarová (Milada, dcera Novákové), Jiří Plachý (ministr dopravy dr. ing. Milan Doman), Jaroslav Gleich (bankéř Viktor Radota), František Kovářík (sluha Cyril), Ella Nollová (Anežka Brabcová), Jaroslav Marvan (sekční šéf), Sylvie Havránková (služka Anička), V. Bauer (ministr železnic), Hermína Vojtová (ředitelka hospodářského spolku "Representatia"), Jaroslav Bráška (ministerský rada), Antonín Hodr (ministerský rada), Emanuel Hříbal (zřízenec na ministerstvu), Josef Kotalík (detektiv), Josef Oliak (host na recepci), Marie Oliaková (host na recepci), Karel Hradilák (host na recepci), Gina Hašler (host na recepci)

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: černobílý PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný