Intersonic – Případ Ellie Neslerové

Další titul, o kterém je postupně čím dál více jasné, že jej Intersonic někdy vydá, má být za 145,- Kč původně v pátek 13. ledna 2012 plánované drama Případ Ellie Neslerové. Po kratičkém textu se objevil i náhled přední strany, nakonec je dostupný i pohled na zadní stranu… Soudní drama natočené podle skutečné události. První titul Stříbrná kolekce dostal podle posledních dostupných reklam nový termín pátek 27. ledna 2012 a skutečně ten den na pulty dorazil.  

Šokující příběh matky, která se rozhodne pomstít svého syna. Je ale připravená zaplatit cenu, požadovanou při kontroverzním procesu, až přijde její „soudný den"?

Obal zahraničního vydání 

Malý sedmiletý Brandon odjíždí na letní tábor. Namísto dobrodružných prázdninových zážitků si přiváží životní trauma. Brandona obtěžoval a poté zneužil táborový výchovný poradce Daniel Driver.

Vnitřek obalu 

Zoufalá matka Ellie, která po odchodu manžela žije jen se svými dětmi za pomoci sestry Jan, a jejíž důvěru si Daniel přes její obvyklou opatrnost před táborem získal, touží po pomstě. Poté co se dozví, že tento muž již podobný čin spáchal, rozhodne se vzít spravedlnost do vlastních rukou. Ellie Neslerová pedofila zabije přímo v soudní síni. Je obžalována z vraždy. Soud začíná…

 

Na imdb.com 61 procent, na csfd.cz se opět jen v evidenci bez hodnocení a komentářů, v roce 2003 film vysílala slovenská TV Markíza: Jak mohli odsoudit nebohou matku, že se pomstila takovému parchantovi? Doufám, že ji Bůh přijme do svého království jako mučednici! Proti tomu: Filmu chybí jakákoli pozitivní postava, oba póly jsou jen psychicky nevyrovnaní náboženští fanatici, navíc matka trpí neskutečnou homofobií.

Zadní strana 

Žánr: Drama / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1999

Délka: 92 minut

Původní název: Judgment Day: The Ellie Nesler Story

Světová premiéra: 23. června 1999 – USA

Režie: Stephen Tolkin

Scénář: Stephen Tolkin

Produkce: Howard Braunstein, Michael Jaffe, Daryle Ann Lindley, Susan Murdoch, David Steinberg

Hudba: William Richter

Kamera: Mike Fash

Střih: Stephen Lawrence

Kostýmy: Georgina Yarhi

Společnost: Jaffe-Braunstein Films / Pebblehut Productions / USA Pictures

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA / Toronto, Ontario, Kanada

Hrají: Christine Lahti (Ellie Neslerová), Mary Kay Place (Jan Martinezová), Andrew Ducote (Brandon Nesler), Robert Bockstael (Daniel Driver), John Bourgeois (Jack Griffin), Diana Reis (Jo Graves), David Hemblen (sudce Polley), Barry Corbin (Tony Serra), Ralph Small (okresní návladní), Lillian Cummings (Becky Neslerová), Bruce Clayton (kněz), Geoffrey Bowes (probační úředník), Kevin Hicks (psychiatr), Elva Mai Hoover (Driverova matka), Aidan Devine (Brandonův otec), Kyra Harper (Lynn), Trevor Bain (detektiv), Matthew Bennett (psychiatr – 1983), Matthew Bennett (psychiatr – 1983), David Bolt (soudce – 1983), Kim Roberts (kamarád – 1983), Nora Sheehan (psychiatrička – 1983), Brandon Bone (Brian), Kim Bourne (vězeňská stráž), Kevin Bundy (Elliein doktor), Christine Brubaker (Laura), Stuart Clow (vyšetřovatel FBI), Maria Vacratsis (Driverův veřejný obhájce), Philip DeWilde (advokát), Scott Gibson (umývač nádobí), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 4:3

Bonus: žádný