Magic Box – Legenda o sovích strážcích

V úterý 24. ledna 2012 nabídne MagicBox za 199,- Kč také rodinný pohádkový film Legenda o sovích strážcích. Soví mladík Soren se vydá na cestu za svými sny… aby vzápětí zjistil, že ty sny jsou vlastně skutečné.

Uznávaný režisér Zack Snyder debutuje v animovaném filmu fantastickým dobrodružstvím, vycházejícím z knižní série spisovatelky Kathryn Lasky.

Mladý soví chlapec Soren je fascinován otcovými příběhy o Strážcích Ga’Hoolu, mýtických okřídlených bojovnících, kteří svedli velkou bitvu o záchranu celé soví rasy s ďábelskými Čistými. Zatímco Soren sní o tom, že jednoho dne se přidá ke svým hrdinům, jeho starší bratr Kludd se té představě jen vysmívá a touží jen po lovu, létání a být otcovým oblíbencem místo Sorena. Kluddova žárlivost má ale hrůzné následky – oba soví sourozenci vypadnou z hnízda na vrcholu stromu přímo do spárů Čistých.

 

Teď je na Sorenovi, aby s pomocí dalších odvážných mladých soviček podnikl smělý útěk. Společně letí přes moře i skrze mlhy, aby našli Velký strom – domov legendárních sovích Strážců Ga’Hoolu, kteří jsou jedinou nadějí na vítězství v bitvě proti Čistým a na záchranu sovích království.

Na imdb.com 70 procent, na csfd.cz 69: Obrovský potenciál, nádherná výprava, neskutečná animace, ale jakýsi podivný guláš všech možných žánrů, které v tomhle mixu nefungují zdaleka tak, jak si asi režisér představoval.

Zadní strana dosavadního vydání 

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Fantasy

Země původu: USA / Austrálie

Rok vzniku: 2010

Délka: 83 minut

Původní název: Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole

Světová premiéra: 23. září 2010 – Izrael

Kinopremiéra v ČR: 14. října 2010

Režie: Zack Snyder

Námět: Kathryn Lasky (románová řada "Guardians of Ga’Hoole")

Scénář: John Orloff, Emil Stern

Produkce: Wesley Coller, Donald De Line, Christopher DeFaria, Imke Fehrmann, Zareh Nalbandian, Katrina Peers, Deborah Snyder, Lionel Wigram

Hudba: David Hirschfelder

Střih: David Burrows

Společnost: Warner Bros. Pictures / Village Roadshow Pictures / Animal Logic

Natáčeno: Fox Studios, Moore Park, Sydney, New South Wales, Austrálie

Hlasy v původním znění: Emily Barclay (Gylfie), Abbie Cornish (Otulissa), Essie Davis (Marella), Adrienne DeFaria (Eglantine), Joel Edgerton (Metalbeak), Deborra-Lee Furness (Barran), Sacha Horler (Strix Struma), Bill Hunter (Bubo), Ryan Kwanten (Kludd), Anthony LaPaglia (Twilight), Miriam Margolyes (paní Plithiverová), Helen Mirren (Nyra), Sam Neill (Allomere), Barry Otto (Echidna), Richard Roxburgh (Boron), Geoffrey Rush (Ezylryb), Angus Sampson (Jutt), Jim Sturgess (Soren), Hugo Weaving (Noctus / Grimble), David Wenham (Digger), Leigh Whannell (Jatt), Gareth Young (Pete), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, slovinsky, srbsky, rumunsky, litevsky, maďarsky, estonsky, anglicky pro neslyšící, bulharsky, chorvatsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 1,44:1)

Bonus: Skuteční strážci Země, Looney Tunes