Filmexport Home Video – Marihuana: Fakta a mýty

Filmexport Home Video měl zahájit svou dokumentární řadu v novém měsíci ve středu 1. února 2012 dalším příspěvkem od History Channel Marihuana: Fakta a mýty za 99,- Kč. Požehnání nebo prokletí? Úžasná plodina i ďáblovo kvítko. V rozvozových plánech už titul proskákal až na pátek 3. února 2012, nakonec se do prodeje dostalo až v úterý 27. března 2012.

Dokument předkládá mnohé otázky a nabízí i řadu odpovědí a především nezastírá fakt, že marihuana patří k fenoménům naší doby. Pro jedny je bezpečnou drogou, pro jiné otevřenou bránou k užívání silnějších substancí. Pro jedny je lákavým zpestřením společenského života, pro jiné východiskem z bolesti, jedinečným prostředkem úlevy v nejrůznějších nemocech. Jaké tedy zaujmout stanovisko ? Je mnoho států, které vynakládají enormní částky na její potírání, zatímco jiné legalizují její užívání pro lékařské účely.

On-line na netu

On-line na netu

Na imdb.com 69 procent hlasováním 43 uživatelů. Není problém celý dokument (i když většinou rozkouskovaný na víc částí) shlédnout v originále na netu (zadarmo, jak jinak).

Žánr: Dokument

Země původu: USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 85 minut

Světová premiéra: 3. listopadu 2010 – USA

Původní název: Marijuana: A Chronic History

Scénář: Brodie Ransom, Rick Silver

Produkce: Aimee Bezerra, Brandy Dawson, Allison Dick, Russell McCarroll, Brodie Ransom, Lisa Silver, Rick Silver, Dylan Tilley

Kamera: I-Li Chen, Mike Harlow, Sebastian Jungwirth

Střih: Ryan Dawson

Společnost: A&E Television Networks, LLC. / Wholly Cow Productions / History Channel

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný