Eusebius – Nevinná

Předchozí obal prozrazuje, že z katalogu MagicBoxu se v pátek 17. června 2011 v obálce Hit týdne společnosti Eusebius chystá na pulty Nevinná za 69,- Kč.

Novinářka Lisa a profesor literatury Julien jsou manželé a společně se svým synem Oscarem vedou poklidný rodinný život. Celý svět se jim z ničeho nic zhroutí ve chvíli, kdy do jejich bytu vtrhne policie a zatkne Lisu pro vraždu. Je odsouzena k 20 letům vězení… Julien ani na chvíli nepochybuje o nevině své ženy a rozhodne se k riskantnímu pokusu o její osvobození.

Film Nevinná je směsicí dramatického napětí, pozoruhodných akčních scén a silných emocí. Ušlechtilý příbeh lásky v rytmu poutavého thrilleru, v hlavních rolích s Vincentem Lindonem a Dianou Kruger, se dočkal svého amerického remaku v roce 2010 s Russellem Crowem a Elizabeth Banks pod názvem Tři dny ke svobodě.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Hodnocení přes 70 procent: Sychravě syrová kriminálka s dobrou atmosférou, napínavý, neokoukaný a poutavý příběh.

Zadní strana dosavadního vydání

Žánr: Drama / Krimi / Thriller

Země původu: Francie / Španělsko

Rok vzniku: 2008

Délka: 92 minut (1:32:24)

Původní název: Pour elle

Světová premiéra: 30. října 2008 – Francie

Režie: Fred Cavayé

Scénář: Fred Cavayé, Guillaume Lemans

Produkce: Christine De Jekel, Olivier Delbosc, Eric Jehelmann, Marc Missonnier, Fernando Victoria de Lecea

Hudba: Klaus Badelt

Kamera: Alain Duplantier

Střih: Benjamin Weill

Kostýmy: Fabienne Robineau

Společnost: Fidélité Films / Wild Bunch / TF1 Films Production / Jerico / TPS Star

Natáčeno: Almonte, Huelva, Andalucía, Španělsko / El Rocío, Almonte, Huelva, Andalucía, Španělsko / Liège, Belgie / Meaux, Seine-et-Marne, Francie / Paříž, Francie

Hrají: Vincent Lindon (Julien Auclert), Diane Kruger (Lisa Auclertová), Lancelot Roch (Oscar), Olivier Marchal (Henri Pasquet), Hammou Graïa (velitel Susini), Liliane Rovère (matka Juliena), Olivier Perrier (otec Juliena), Moussa Maaskri (voják), Rémi Martin (kapitán Jousseaume), Thierry Godard (Pascal), Slimane Hadjar (David), Dorothée Tavernier (Nathalie), Alaa Safi Oumouzoune (Moussa), Joseph Beddelem (Hassan), Ivan Franěk (Dragan), Pascal Parmentier (zatýkající policista), Kader Boukhanef (zatýkající kapitán), Odile Roire (Thomassinová), Martine Vandeville (ošetřovatelka v nemocnici), Gilles Kneuse (lékař v nemocnici), Frédéric Maranber (doktor), Marie-France Santon (ošetřovatelka ve vězení), Pierre Benoist (policejní doprovod Lisy), Patrick Doud (monsieur Bathany), Diane Stolojan (madame Meyralová), a další

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, 5.1 česky

Titulky: česky

Nastavení zvuku a titulků

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: vychází na DVD, upoutávky na začátku disku