Magic Box – Auta 2

V pondělí 30. ledna 2012 další titul MagicBox v nepříjemné cenové hladině 399,- Kč, tentokrát pokračování animovaného filmu Auta 2. Skvělá jízda kolem světa.

Hrdinové filmu Auta 2 společností Pixar Animation Studios a Walt Disney Studios se vydávají na závodní okruhy. Hvězdný závoďák Blesk McQueen se společně se svým nejlepším přítelem, jedinečným odtahovým vozem Burákem, vydává na zcela nové dobrodružství do exotických zemí celého světa. Dvojici na cestách doprovázejí členové domáckého závodního týmu z Kardanové Lhoty a společně míří do zámoří, aby podpořili Bleska ve vůbec prvním světovém šampionátu, závodu, který má rozhodnout o tom, kdo je nejrychlejším autem na světě. Cesta do cíle je ale plná výmolů, objížděk a výbuchů, protože je Burák nedopatřením vtažen do dobrodružství vlastního: do světa mezinárodní špionáže. Burák je tak nucen se rozhodovat, zda má pomáhat Bleskovi McQueenovi zvládnout prestižní závod, nebo zda má „táhnout za jedno lano" v přísně tajné misi, kterou řídí špičkový britský agent Finn McMissile a okouzlující, ale nezkušená agentka Holley Kvaltová. Buráka jeho akcí nabité dobrodružství zatáhne do divokých honiček ulicemi Japonska, Itálie, Francie a Anglie, na kterých se s ním snaží držet krok jeho přátelé a sleduje ho celý svět. Ve filmu plném svižné akce a humoru se objevuje pestrá paleta nových aut, lodí, vlaků a letadel – ale také hrozivých padouchů a mezinárodních závodníků.

Na imdb.com 64 procent, na csfd.cz 63: Pixar bez Pixaru, jednoduchý a přesto zmatený scénář snad ani není pro děti.

Zadní strana dosavadního vydání

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2011

Délka: 106 minut

Původní název: Cars 2

Světová premiéra: 18. června 2011 – USA

Kinopremiéra v ČR: 28. července 2011

Režie: John Lasseter, Brad Lewis

Scénář: Ben Queen, John Lasseter, Brad Lewis, Dan Fogelman

Produkce: Denise Ream

Hudba: Michael Giacchino

Střih: Stephen Schaffer

Společnost: Walt Disney Pictures / Pixar Animation Studios

Hlasy v původním znění: Larry the Cable Guy (Mater), Owen Wilson (Lightning McQueen), Michael Caine (Finn McMissile), Emily Mortimer (Holley Shiftwell), Eddie Izzard (Sir Miles Axlerod), John Turturro (Francesco Bernoulli), Brent Musburger (Brent Mustangburger), Joe Mantegna (Grem), Thomas Kretschmann (Professor Z), Peter Jacobson (Acer), Bonnie Hunt (Sally), Darrell Waltrip (Darrell Cartrip), Franco Nero (Uncle Topolino), David Hobbs (David Hobbscap), Patrick Walker (Mel Dorado), Tony Shalhoub (Luigi), Jeff Garlin (Otis), Michel Michelis (Tomber), Lewis Hamilton (sám sebe), Jeff Gorvette (sám sebe), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, slovensky

Titulky: česky, slovensky, anglicky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,39:1, podle imdb.com 1,44:1)

Bonus: Dovolená na Havaji, Burák v povětří