Filmag válka dokument – Korejská válka v barvě

Dobu druhé světové vystřídá ve čtvrtek 2. února 2011 v krabičce s logem Filmag v ediční řadě Válka dokument historie o něco málo mladší, vychází DVD Korejská válka v barvě za 99,- Kč. Dosud neviděné barevné záběry hrůzného válečného konfliktu.

Trvala tři roky a do dějin se zapsala jako nejhorší noční můra moderní historie. Milionové ztráty na lidských životech, statisíce zraněných, nespočet trvale postižených civilistů – to vše byla Korejská válka, která v letech 1950-1953 přímo zasáhla armády tří kontinentů.

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD 

 

Unikátní dokumentární snímek přináší divákům pohled na válkou poničenou Koreu tak, jak ji viděli v době konfliktu jeho přímí aktéři. Vůbec poprvé máte možnost stát se svědky událostí, které byly zaznamenány přímo na ruční kamery vojáků, fotografie nebo do stránek deníků. Právě kvůli tomuto dokumentu byly odtajněny archivy řady zemí, jež byly ze strachu o reakce veřejnosti drženy v tajnosti dlouhá desetiletí. Můžeme tak konečně lépe pochopit nebezpečí, utrpení a hrdinství, které provázely první velkou konfrontaci Studené války.

Zadní strana 

Žánr: Dokument / Válečný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2001

Délka: 87 minut (1:25:59)

Původní název: Korean War: In Color

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol - 1. část

Výběr kapitol - 2. část 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 4:3 (1,33:1)

Bonus: další DVD (trailery)  

Další DVD (trailery)