Intersonic – Charles a Diana

Začíná to vypadat, že někteří vydavatelé mají jakési problémy. Pokud se nebudeme zabývat celou řadou těch, které spláchla voda, pak třeba Řitka prodloužila termíny z týdenní periodicity na 14 dnů a nyní nově vynechala ediční řadu Horor (sloučila ji s řadou Zábava), edice FilmX pro náročné ustrnula na pár loňských reedicích a zatím konec, Vapet snížil týdenní počet titulů, zvýšil ceny a oznámení Pokemoni pořád nikde, neustále opakované tituly H.C.E. vyskočily o dvacku nahoru, Intersonic nasliboval na leden řadu novinek a pořád nic. Kdo by taky ty televizní kraviny za tu cenu kupoval… Dalším oznámeným členem nové Stříbrné kolekce má být za 145,- Kč neznámo kdy televizní drama Charles a Diana. Jejich život byl jako pohádka, ale s hořkou příchutí. Aktuálně nastavil vydavatel plánované datum na pátek 24. února 2012, kdy skutečně vyšlo.  

Pravdivý příběh nejznámějšího královského páru. První rozvod v historii anglické královské rodiny. Film odhaluje překvapivé skutečnosti ze života královské rodiny, jenž měly zůstat pro veřejnost utajeny.

Životopisný film o královském páru, pro který byl zájem médií požehnáním, ale i prokletím.

 

Svatba prince Charlese a Lady Diany byla celosvětově nejsledovanějším královským sňatkem. Jejich skutečný vztah měl však k dokonalosti daleko. Zprávy o trhlinách v jejich manželství se začaly dostávat na povrch. Rozpoutalo se mediální šílenství. Ještě větší senzací než jejich svatba byly pro veřejnost skandály obou protagonistů, které vyústily v rozvod. Život pod intenzivním mediálním tlakem si vybral svoji daň. Konec, který přišel, nečekal nikdo…

Na imdb.com 43 procent hlasováním 75 uživatelů, na csfd.cz opět jen zaevidovaný titul bez hodnocení a komentářů. Nezbývá než sáhnout po mediálních ohlasech: Se scénářem, vypadajícím jak dílko žáka základní školy, se televizní produkce věnuje všemu, co si o královském páru bulvár vymyslel. V komiksově parodické podobě se Diana chová jako venkovský balík a Charles je tu pedantickým zahradníkem, který Dianě unaveně říká „Lidé jako my nemohou být nikdy sami…" Opravdu si může nějaký obchodník myslet, že v době, kdy se na pultech za takřka shodnou cenu povalují Oscary ověnčené tituly, bude někdo kupovat u nás neznámou, v zahraničí podprůměrně hodnocenou televizní produkci?

Zadní strana

Žánr: Biografický / Drama

Země původu: USA / Kanada

Rok vzniku: 1992

Délka: 89 minut

Původní název: Charles and Diana: Unhappily Ever After

Světová premiéra: 13. prosince 1992 – USA

Režie: John Power

Scénář: Nancy Sackett

Produkce: Nick Gillott, Frank Konigsberg, Larry Sanitsky

Hudba: James McVay

Kamera: Alan Doberman

Střih: Tod Feuerman

Kostýmy: Derek Hyde

Společnost: Konigsberg-Sanitsky Company

Natáčeno: Velká Británie / Parkwood Estate, Oshawa, Ontario, Kanada / Skotsko, Velká Británie

Hrají: Catherine Oxenberg (princezna Diana), Roger Rees (princ Charles), Benedict Taylor (princ Andrew), Tracy Brabin (Sarah Fergusonová), Amanda Walker (královna Alžběta II), David Quilter (prince Philip), Jane How (Camilla Parker-Bowlesová), Gladys Crosbie (královna matka), Cate Fowler (princezna Anne), Alan Manson (Mark Phillips), Patrick Pearson (Palmer), Thomas Szekeres (princ William), Oliver Stone (princ Harry), Charles Collingwood (Martin), Ron Paterson (správce paláce), Charles Jamieson (stavitel), Keith Hutcheon (kadeřník), Ernest Blake (Robert Fellowes), Jeffrey Daunton (sluha), Richard Hampton (architekt), Aline Hay (hosteska), Mark Aiken (Nick), Christopher Owen (doktor), David Glover (ředitel kliniky)t, a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky (na vydaném disku je oproti původně dostupnému náhledu obalu uvedena i původní zvuková stopa)

Titulky: žádné

Obraz: barevný 4:3 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: žádný