Intersonic – Smrt ve stínu

Nová verze měsíčního reklamního banneru vydavatele tvrdí, že bychom se od Intersonicu měly dočkat v sobotu 18. února 2012 dalšího televizního filmu ze série „The Fugitive" za přestřelených 145,- Kč, tentokrát to bude Smrt ve stínu. „Netradičně" podle skutečného kontroverzního případu. Drama o tom, že pravda má svou cenu i po letech. V daném termínu skutečně vyšlo.

Skandální příběh o selhání soudní spravedlnosti. Příběh byl inspirací pro úspěšný film Uprchlík s Harrisonem Fordem v hlavní roli.

Doktor Sam Sheppard není zrovna ideální manžel. Svoji manželku už několik let podvádí. V jediném okamžiku se však změní život nejen jemu, ale všem v jeho okolí. Jeho těhotná manželka je nalezena mrtvá. Doktor Sheppard je obviněn z její vraždy. I přes usilovnou obhajobu a nejednoznačné důkazy, je odsouzen k doživotnímu trestu.

Působivý snímek je natočený podle skutečného kontroverzního případu. Po deseti letech shromažďování dalších důkazů, musel soud kauzu znovu projednat…

Jiná verze textu:

V padesátých letech byla v rodinném domě v Clevelandu zavražděna paní Sheppardová. Z vraždy byl tenkrát obviněn její manžel, chirurg Sam Sheppard. V poněkud kontroverzním přelíčení byl nakonec shledán vinným z vraždy. Během svého pobytu ve vězení se seznámil s Ariane, která si s ním dopisovala, jezdila ho do vězení navštěvovat a nakonec se za něj provdala. Sam Shepard byl po deseti letech strávených za mřížemi propuštěn, ale mnoho štěstí už mu to nepřineslo. Dal se na pití a doplatil na to životem.

Téměř po čtyřiceti letech se do rodného města vrací jeho dospělý syn Sam. Vzpomíná na tehdejší události, rozmlouvá v duchu se svým otcem a protože nevěří v otcovu vinu, rozhodne se vypátrat pravdu. Pustí se do studia všech dostupných materiálů, které se týkaly nejen samotného vyšetřování, ale také soudního jednání a jeho pozadí.

Na imdb.com 64 procent hlasováním 84 uživatelů, na csfd.cz jak jinak než titul v evidenci bez hodnocení a komentářů: Případ, který i po dlouhých letech vyvolává vášnivé diskuze. Herci podávají dobrý a uvěřitelný výkon. Velmi emocionální, realistický a lidský příběh.

Zadní strana

Žánr: Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1998

Délka: 91 minut

Původní název: My Father’s Shadow: The Sam Sheppard Story / Death in the Shadows

Světová premiéra: 17. listopadu 1998 – USA

Režie: Peter Levin

Námět: Cynthia L. Cooper, Sam Reese Sheppard (kniha "Mockery of Justice: The True Story of the Sheppard Murder Case")

Scénář: Adam Greenman

Produkce: Adam Greenman, Howard Braunstein, Yvonne E. Chotzen, Michael Jaffe, William Jenner, Christine A. Sacani

Hudba: Louis Febre

Kamera: Frank Tidy

Střih: Stephen Lawrence

Kostýmy: Trysha Bakker

Společnost: Jaffe-Braunstein Films

Natáčeno: Oakville, Ontario, Kanada

Hrají: Peter Strauss (Dr. Sam Sheppard), Henry Czerny (Sam Reese Shepard), Lindsay Frost (Marilyn Sheppardová), John Colicos (Richard Eberle, vězeň), John Bourgeois (Dr. Robert Sheppard), Bradley Reid (Sam Reese od 7 do 10 let), Jonathan Kroeker (Sam Reese v 17 letech), Janet-Laine Green (Ariane od 25 do 64 let), Ralph Small (Terry Gilbert), Madhuri Bhatia (koroner okrsku Cayahoga), Philip Craig (státní zástupce Mahon), Nicole Crozier (Alisa), James B. Douglas (R. A. Sheppard), Roger Dunn (Corrigan), Norma Edwards (Ethel Sheppardová), Fiona Highet (Susan Hayesová), Ken Kramer (Samuel Gerber), Richard Partington (Spen Houk), Gary Reineke (soudce Blythin), Michael J. Reynolds (soudce Suster), Stephen Walsh (starší Lund), Nick Alachiotis (Bostonský rváč), Marcia Bennett (žena v motelu), David Bolt (Russ Siler), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 4:3 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: žádný