Vapet dětem – Víla z nebeského království

Korejský režisér Kim Jun Ok se podepsal již pod řadou animovaných filmů, z nich u nás vyšly například Černý korzár nebo Dobrodružná plavba. Víla z nebeského království je také jedním z nich. Hluboko v lese se srdce člověka a víly spojí. Někdy není lásce přáno, ale ta pravá nakonec vždy zvítězí. Vyjde v edici Vapet dětem v sobotu 21. června 2008. Cena 42,- Kč.

V okolí hory Kungang žili lidé a zvířata v klidu – a nejen proto, že v těchto místech byl zakázán lov. A tak tomu bylo až do dne, kdy jeden lovec zákaz porušil a postřelil mladého srnce. Náhodou to zahlédl mladík Mudal, který byl rozrušený tím, co spatřil, ale jakmile byl lovec pryč, uviděl postřeleného srnečka. Vezme ho domů, kde se o něj společně s matkou postará.

Když se však zvíře uzdravilo, mladíkovi přišlo líto, že zase bude sám. Byl totiž dosud vždycky sám, pouze se sladkým zvuke své flétny. Ale nyní už ani ten mu nedokázal zlepšit náladu, a ani mu poskytnout společnost.

Srneček se chce Mudalovi odvděčit a tak se rozhodne, že ho seznámí s krásnou vílou Arang. Jakmile se uzdravil, zavedl ho k tajné části hory Kungang. Mudal a Arang se do sebe zamilují, ale jejich lásce někdo nepřeje. Budou muset čelit mnoha překážkám, aby mohli být spolu. Naštěstí mají kolem sebe přátele, kteří stojí při nich.

Originální název: The Enchanted Mountain
Země původu: Korea, Itálie
Rok vzniku: 2006
Žánr: Animovaná pohádka
Režie: Kim Jun Ok
Scénář: Ju Song Il
Animační studio: Mondo TV
Koprodukce: Studio SEK

Údaje o DVD:

Zvuk: česky, slovensky, korejsky
Obraz: barevný PAL DVD5 4:3
Titulky:
Délka: 104 minut
Bonusy:
Přístupnost: 7