Magic Box – Tři dny ke svobodě

Na pátek 27. ledna 2012 plánoval MagicBox za 199,- Kč další zánovní thriller Tři dny ke svobodě. Má 72 hodin, aby zachránil to nejcennější ve svém životě. Remake francouzského filmu Nevinná z roku 2008. Na pultech zatím neviděno (BR verze má být dalším titulem blu-ray Extra magazínu, možná tedy kvůli případné kolizi DVD verze bude později).

Život se zdá být pro Johna Brennana perfektní až do chvíle, kdy je jeho žena Lara zatčena pro vraždu, kterou, jak tvrdí, nespáchala. Tři roky před rozsudkem se John snaží udržet rodinu pohromadě, vychovává jejich syna a učí na univerzitě. Mezitím usilovně pátrá po každém dostupném důkazu, aby dokázal nevinu své ženy.

 

Po zamítnutí posledního odvolání začne mít Lara sebevražedné sklony a John se rozhodne pro jediné možné řešení: pomoci své ženě uprchnout z vězení. Odmítá být odrazen tím, že je bez šance nebo tím, že nemá zkušenost a snaží se vymyslet a propracovat plán útěku. Ponoří se do nebezpečného a neznámého světa a skutečně riskuje vše pro ženu, kterou miluje.

Na imdb.com 74 procent, na csfd.cz 81: Velké překvapení, remake je lepší originálu. Výborná žánrová chuťovka plná napětí.

Zadní strana

Žánr: Drama / Krimi / Romantický / Thriller

Země původu: USA / Francie

Rok vzniku: 2010

Délka: 128 minut

Původní název: The Next Three Days

Světová premiéra: 9. listopadu 2010 – USA, New York

Kinopremiéra v ČR: 20. ledna 2011

Režie: Paul Haggis

Námět: Fred Cavayé, Guillaume Lemans (původní scénář "Pour elle")

Scénář: Paul Haggis

Produkce: Olivier Delbosc, Eugénie Grandval, Paul Haggis, Anthony Katagas, Ken Lebre, Agnès Mentre, Marc Missonnier, Michael Nozik

Hudba: Danny Elfman

Kamera: Stéphane Fontaine

Střih: Jo Francis

Kostýmy: Abigail Murray

Společnost: Lionsgate / Fidélité Films / Hwy61

Natáčeno: Cartagena, Bolívar, Kolumbie / Pittsburgh, Pennsylvania, USA / Taganga, Santa Marta, Magdalena, Kolumbie

Hrají: Russell Crowe (John Brennan), Elizabeth Banks (Lara Brennanová), Michael Buie (Mick Brennan), Moran Atias (Erit), Remy Nozik (Jenna), Toby Green (tříletý Luke), Tyler Green (tříletý Luke), Jason Beghe (detektiv Quinn), Aisha Hinds (detektiv Collero), Ty Simpkins (Luke), Veronica Brown (strážkyně), Olivia Wilde (Nicole), Leslie Merrill (Elizabeth Gesas), Alissa Haggis (narkomanka), Daniel Stern (Meyer Fisk), James Donis (vězeňský major), Helen Carey (Grace Brennanová), Brian Dennehy (George Brennan), Rachel Deacon (Cherie), Glenn Taranto (hlídač v nemocnici), Derek Cecil (Dr. Becsey), Kaitlyn Wylde (Julie), Liam Neeson (Damon Pennington), Zachary Sondrini (dítě), Lauren Haggis (Lyla), Jonathan Tucker (David), RZA (Mouss), Tyrone Giordano (Mike), James Ransone (Harv), Etta Cox (notářka), Barry Bradford (vězeňská stráž), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, maďarsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus:

  • Jak se točily Tři dny ke svobodě
  • Muži tří dnů ke svobodě
  • Skutečné útěky z lásky