Magic Box – Fimfárum, do třetice všeho dobrého 3D

Zatímco se pulty trafik již několikrát prohnaly první dva disky, tisková zpráva společnosti Magic Box upozorňuje na aktuální vydání třetího filmu, využívajícího nezaměnitelného humoru Jana Wericha, na DVD i BR vychází Fimfárum, do třetice všeho dobrého (a také speciální edice, obsahující všechny 3 díly). 

Šest měsíců po české premiéře v kinech vychází na DVD a na Blu-ray vydání třetího pokračování animovaných pohádek Jana Wericha Fimfárum do třetice všeho dobrého.

„Snažili jsme se disky vybavit co možná nejopulentnější výbavou, takže vedle tradičního filmu o filmu a všech upoutávek včetně speciálně vyráběného teaseru jsou na disku také série výtvarných návrhů všech tří výtvarníků – Petra Poše, Denisy Grimmové Abrhámové i Patricie Ortiz Martínez, aby si divák mohl udělat představu o tom, jak se předlohy blíží finální podobě loutek. Nechybí ani ukázky technických scénářů, opět odkrývající tajemství vzniku filmu v jeho důkladné přípravě a v případě Rozumu a Štěstí jsme přidali i pracovní animatik, který si vytvořil David Súkup. Pozornějším divákům se tak prozradí, jak se pracuje s původní zvukovou stopou Jana Wericha i to, jak některé scény byly v průběhu realizace zjednodušeny, sloučeny nebo vynechány, aniž by to přitom divák mohl jakkoliv zaznamenat na výsledné podobě díla. Nechybí ani videoklip k průvodní písničce této pohádky od Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka „Němá panna“.“, říká producent filmu Martin Vandas. „Největší radost pak mám z toho, že se náš distributor dohodl se Zemí pohádek a podařilo se vytvořit vynikající trojdiskovou sérii, takže fanoušci Fimfára si mohou pořídit kompletní sérii všech tří filmů pohromadě a vidět i to, jak se celý projekt vyvíjel a proměňoval v čase. Koneckonců Fimfárum prochází českými kiny takřka deset let a to nepočítáme jeho krátkometrážní pohádky z konce let 80tých.“, shrnuje Martin Vandas.

Kolekce 

„Jsme zvědaví, jak si povede blurayová verze ve vynikajícím rozlišení a s variantou stereoskopického obrazu, který byl u třetího Fimfára naprostou novinkou, tento disk vyjma 3D verze obsahuje i 2D verzi filmu, kterou lze přehrát na standardním Blu-ray ™ přehrávači. Prodejní cena Blu-ray bude 599,-Kč, DVD 299,- Kč a Kolekce Fimfárum 1.-3.díl bude za 499,- Kč„ uvedl zástupce Magic Boxu.

 

Distributorem je společnost Magic Box a DVD a Blu-ray najdete např. v síti Electro World, TESCO, Bontonland, MAKRO, DATART, Neoluxor, v e-shopech a v mnoha dalších kamenných obchodech. 

Fimfárum, do třetice všeho dobrého 3D

s pohádkami:

O kloboučku s pérkem sojčím aneb Král měl tři syny

Jak na Šumavě obři vyhynuli

Rozum a Štěstí

vychází na DVD a na prvním českém animovaném Blu-ray

DVD

BR