Václav Neckář natáčí nové album

Nějak se opět nakupily tiskové zprávy společnosti Supraphon a "přetekly" mimo obvyklý termín na konci týdne, takže s chutí do toho až nyní. První se týká nové nahrávky Václava Neckáře

Václav Neckář pracuje na novém studiovém albu.

Pro všechny pochybovače: nejde o komerčně vypočítavý následek nečekaného ohlasu písně „Půlnoční“, natočené se skupinou Umakart. Její členové Jaromír Švejdík a Dušan Neuwerth totiž měli už v roce 2010 poměrně jasnou představu o sadě skladeb pro umělecky i osudem mimořádného Václava. Těsně před sedmdesátkou, po několika dekádách popové kariéry, ale také po mozkové příhodě, dramaticky komplikující jeho lidskou i uměleckou existenci.

 

První testovací song se stal obrovským překvapením jako součást soundtracku k filmu Alois Nebel, ale především jako domácí největší (nejen) podzimní hit loňského roku. Nyní je k dispozici dalších devět demosnímků skladeb, spojujících dva věkově, hudebně i sociálně odlišné světy. Světy kontaktní vzájemným respektem a chutí společně nabídnout baladické písničky posluchačům tak rozdílným, jako jsou tvůrci sami.

 

Bratři Neckářové a jejich Bacily nemuseli znát Priessnitz a Umakart, aby vycítili opravdovost zájmu a kvalitu nabídky na spolupráci. Pánové Švejdík a Neuwerth se nenutili do práce na zakázku, protože přesně tohle dobrodružství sami toužili absolvovat: "Už v průběhu natáčení písně „Půlnoční“ s Václavem nás napadlo, že bychom mohli společně natočit celé album, které jakoby se rodilo z jednoho hnízda. Zkrátka aby „Půlnoční“ nezůstala jedináčkem, což by podle nás byla škoda. Václavovi se ta idea líbila a tak už od začátku loňského roku začaly vznikat další písně. V současné době pracujeme ve studiu, tak aby letos na jaře album mohlo vyjit."  

Prosté melodie, obyčejná slova, minimum zvuků, maximum čistých emocí, doprovodní hudebníci generačně u názorově spojení s oběma producenty a zajímaví hosté. Takové má být nové album Václava Neckáře, chystané na letošní duben pro firmu Supraphon.