Filmag zábava – Terč

Filmag v ediční řadě Zábava původně v pátek 17. února 2012 plánoval thriller Terč za 99,- Kč. Na csfd.cz evidováno pod názvem Cíl. Nesmiřitelný souboj odstřelovačů. Vydání je zřejmě odsunuto až na pátek 2. března 2012.

Populární Stephen Baldwin se představuje po boku herecké legendy Jamese Russoa v drsném akčním thrilleru. Bývalý americký ostřelovač bojuje o život své rodiny, unesené pomstychtivým tureckým teroristou, kterému kdysi zkřížil plány.

Turecko. Americký transportér s nákladem střel se blíží po opuštěné silnici. Najednou se objeví přepadová skupina. Odstřelovač Charlie Snow má zrovna hlídku a podaří se mu tři z únosců zabít.

Dva roky poté. Los Angeles. Charlie se prochází parkem. Najednou mu cizí muž podává z budky sluchátko a rázem se všechno změní. Jeho žena je unesená. Muž, který přežil tenkrát v Turecku smrtící střelu, se chce pomstít!

 

Jinými slovy:

Špičkový ostřelovač americké armády Charlie Snow je příslušníkem speciálních jednotek a jedním z mužů, kteří mají v Turecku na starosti bezpečnost transportu řízených střel. Transport se na opuštěné silnici pokusí přepadnout skupina teroristů, kteří se chtějí raket zmocnit. Charlie zasáhne a tři z teroristů zabije. Po skončení služby se vrátí domů, do Los Angeles, ke své rodině a netuší, že jeden z teroristů, vůdce Yevon, nejen přežil a přísahal mu pomstu, ale že sledoval jeho stopu až do Spojených Států. Čas plyne a Charlie, který opustil armádu, doufá, že všechno špatné zůstalo daleko za ním. Dlouho se zdá, že tomu tak bude, ale pak jde jednoho dne přes park a z budky mu neznámý muž podá sluchátko. Charlieho nejhorší noční můra začíná. Po pečlivých přípravách Yevon unesl jeho ženu a hrozí, že se zmocní také jejich dvou dětí. Přestože si poslední dobou s manželkou příliš nerozumí a žijí odloučeně, je Charlie odhodlán udělat cokoli, aby ji zachránil. Obrátí se na svého přítele, bývalého agenta CIA Donovana a s jeho pomocí se snaží zachránit manželku a zastavit psychopatického šílence jednou provždy.

Na imdb.com 27 procent, na csfd.cz pouhopouhých 9 procent: Snůška nelogičností v podání příšerných herců s ubohým scénářem bez jakéhokoli napětí či akce. Chvalme všechna Béčka, na která se dá koukat (což není tento případ). A litujme lidí, kteří se musí podílet na takovém hnoji.

Zadní strana

Žánr: Akční / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2004

Délka: 91 minut

Původní název: Target

Režie: William Webb

Scénář: Jim Makichuk

Produkce: Michael Feifer, Jim Makichuk, Robert W. Mann, William Webb

Hudba: Alex Wilkinson

Kamera: John P. Tarver

Střih: Charlene Perrone

Kostýmy: Meghan McDonald

Společnost: Westwind Group Inc.

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Stephen Baldwin (Charlie Snow), James Russo (Donovan), Steffani Brass (Lisa Snowová), Yorgo Constantine (Yevon Bodnar), Deborah Worthing (Maggie), Patty „Patricia" McCormack (Maysie), Rory Thost (Sam Snow), Tammy Trull (Sunny), Debra Wilson (Nolan), Kenya D. Williamson (slečna Demmingsová), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,78:1, podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: