Vapet – Bojovníci wushu

Vapet stále zůstává věrný asijské kinematografii, hojně v jeho portfoliu zastoupené jménem Jackie Chan. V pondělí 20. února 2012 by se měl objevit film, jehož je pouze producentem a kde hraje jeho častý parťák Sammo Hung Kam-Bo – Bojovníci wushu za 99,- Kč. V zapomenutém koutě Číny, ve škole bojovníků … byli nejlepší!

Stali se nerozlučnými přáteli od chvíle, kdy nastoupili společně do školy bojových umění. Trénovali spolu, vyrůstali spolu a spolu také prožívali dobré i špatné chvíle. Založili si Klan zlatých medailí, které teď plánují získat. Po deseti letech výcviku na prahu dospělosti je ale čeká zkouška ohněm, která si bude žádat jejich dobrá srdce a vynikající znalosti wushu. Dojde totiž k nepříjemnému setkání s bývalým studentem jejich školy, který se živí únosy dětí. Takovou věc nemůžou bojovníci Klanu zlatých medailí prominout! Nyní, tváří v tvář zlu, budou muset ukázat, co se naučili…

Z traileru

Z traileru

Z traileru 

Film v produkci Jackieho Chana samozřejmě nepostrádá špičkové ukázky bojových umění, které ocení především fanoušci bojového umění wushu.

Na imdb.com 62 procent, na csfd.cz 59: Pro Evropany těžko stravitelné východní ideály a moralizování v poměrně slabé skorotelevizní produkci skoro bez děje. Lepší je film sledovat jako dokument o jednom z druhů bojových umění. Úctu si zaslouží Sammo Hung, který i ve svém věku dokáže bojovat.

Zadní strana

Žánr: Akční / Drama / Rodinný

Země původu: Hong Kong

Rok vzniku: 2008

Délka: 104 minut

Původní název: 术之少年行 / Jackie Chan Presents: Wushu / Wushu, The Young Generation

Světová premiéra: 10. září 2008 – Čína (Golden Rooster and Hundred Flower Film Festival)

Režie: Antony Szeto

Scénář: Dennis Chan, Ho Leung Lau

Produkce: Dennis Chan, Jackie Chan, Colette Koo, Bin Liu, John Sham, Carrie Wong, Shirley Yung

Hudba: Jerald Chan, Allan Lau

Kamera: Ricky Lau, Gigo Lee

Střih: Chi-Leung Kwong

Kostýmy: Connie Au-Yeung

Společnost: Beijing Dadi Century Limited / Hippopotamus Films

Natáčeno: Peking, Čína / Heze, Shandong, Čína / Yun Cheng, Shandong, Čína

Hrají: Sammo Hung Kam-Bo (Li Hui), Fengchao Liu (Yang Yauwu), Wenjie Wang (Li Yi), Phoebe Wang aka Wang Fei (Fong Fong), Yongchen Liu (Xiao Zhang), Yachao Wang (Li Er), Junjie Mao (Xiao Yi), Dong Wei (mladý Li Yi), Zhicheng Liang (mladý Yang Yauwu), Xin Liu mladý (Fang Fang), Yao Shi (mladý Xiao Zhang), Dezhou Wu (mladý Li Er), Jin Zhang (Guo Nan), Nan Tie (Ke Le), Jing He (Zhang Ting), Wai Cheung Mak (účetní), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 mandarínsky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: