Video Domácí Kino – Cizinec

Jak ten čas letí… Už je to zase měsíc od minulého vydání. Vedle aktuálního Filmagu se totiž stejně jako minule objevilo v závěsu nové, 81. číslo časopisu Video – DVD & domácí kino na červenec a srpen 2008. Za cenu 195,– Kč kromě samotného časopisu obsahuje i DVD Cizinec (v klasické krabičce), jehož slogan praví „Někdy je těžké najít svou vlastní cestu.

Když se charismatický kovboj Harlan setká se znuděnou neklidnou městskou puberťačkou, jejich životy se otočí naruby. Tobe představuje pro Harlana v současném Los Angeles jedinou čistotu a nevinnost. Harlan přitahuje Tobe svým šarmem a romantickou duší. Přes všechny své rozdíly prožívají vášnivou romanci, která trvá až do doby, kdy zjistí, že Tobe není na hloubku Harlanovi lásky připravena. Najednou se vše změní, dívčin otec se rozhodne dceru ochránit a Tobe přichází na to, že Harlan není takový, jaký se původně zdál.

Třetí film Davida Jacobsona vypráví takřka westernový příběh tajemného muže, který vstoupí do života sourozenců Tobe a Lonnieho, žijících v San Fernando Valley. Onen kovboj nevyslovitelného jména – Harlan Fairfax Carruthers – jakoby přicházel ze světa, kde platí jiná pravidla a zákony. V našem světě je tak trochu mimoň a nikdo neví, zda kovbojem opravdu je a nebo se za něj jen vydává. Proto se není co divit, že mu jeho okolí nerozumí a straní se jej. Ba co víc, zdá se jim, že je narušitelem klidu a pořádku ospalého předměstí. Ne tak sourozenci, těm se Harlan mimořádně dobře strefí do nálady i chutí.

Žánr: Western / Drama / Romantický
Země původu: USA
Rok vzniku: 2005
Délka: 114 min.
Světová premiéra: 13. května 2005 – Franice, Filmový festival Cannes
Původní název: Down in the Valley
Režie: David Jacobson
Scénář: David Jacobson
Produkce: Joseph P. Genier, Stavros Merjos, Bill Migliore, Sam Nazarian, Edward Norton, Adam Rosenfelt, Marc Schaberg, Mike Upton, Holly Wiersma
Hudba: Peter Salett
Kamera: Enrique Chediak
Společnost: Element Films / Class 5 Films
Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Edward Norton (Harlan), Evan Rachel Wood (Tobe), David Morse (Wade), Rory Culkin (Lonnie), Bruce Dern (Charlie), John Diehl (Steve), Geoffrey Lewis (Sheridan), Elizabeth Peña (Gale), Kat Dennings (April), Hunter Parrish (Kris), Aviva (Sherri), Aaron Fors (Jeremy), Heather Ashleigh (Shell), Jennifer Echols (Rita), Cesar Flores (hispánské dítě), Luis Batista (Gene), Jill Basey (číšník), Bunnie Riveraová (sousedka), Peter Lewis (policista), a další

Údaje o DVD:
Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky
Titulky: česky
Obraz: 16:9
Bonus: nic