Sherlock Holmes 12

Dvoutýdenní doba čekání na Holmese opět uplynula a velký detektiv je opět zde. Tentokrát podvanácté a s příběhy Šest Napoleonů a Stříbrný lysáček. Vyšlo v pátek 27. června 2008. Cena 49,–.

Šest Napoleonů V Londýně jsou při vloupání ničeny malé Napoleonovy bysty. Jde o činy šílence vedeného nenávistí k francouzskému císaři, o spiknutí anarchistů, nebo o aféru mezinárodního významu? Sherlock Holmes předvádí jeden ze svých brilantních výkonů.

Originální název: The Six Napoleons

Stříbrný lysáček
Stříbrný lysáček je jeden z nejdražších dostihových koní, krátce před důležitým dostihem beze stopy zmizí. Jeho trenér je vzápětí nalezen mrtev. K vyřešení záhady je přizván Sherlock Holmes.

Originální název: Silver Blaze

Obsah tištěné přílohy:
Manželky Arthura Conana Doyla – dozvíme se další zajímavosti ze spisovatelova života – tentokrát ohledně úmrtí jeho první ženy Louisy a okolnosti seznámení a sňatku s drhou ženou Jeane Leckieovou.

The Crimes Club – skutečnosti o klubu, v němž se A.C. Doyle setkával s ostatními spisovateli v diskuzích o aktuálních kriminálních případech, kde čerpal inspiraci ke svým povídkám.

Tryon Williama Gilleta – Fakta ze života představitele Sherlocka Holmese – herce Williama Gilleta.

Údaje o DVD:
Délka: 105
Zvuk: stereo 2.0 anglicky, polsky (lektor)
Titulky: polské, české
Obraz: barevný, 4:3, full frame, PAL
Regiony: 2,4
Formát disku: DVD-5

Příbuzné texty:
• Edice Velcí detektivové – Sherlock Holmes 2
• Edice Velcí detektivové – Sherlock Holmes 1