Bontonfilm – Morganovi

Nejeden katalog skrývá tituly, na které se člověk s bídou podívá v televizi, natož aby si je pořizoval domů na lesklých kotoučích. Přesto je vydavatelé tlačí do prodeje, doprovázené bombastickými reklamními slogany a nadšenými mediálními ohlasy. Bontonfilm v neděli 11. března 2012 za 99,- Kč posílá na pulty Morganovi.

Hugh Grant a Sarah Jessica Parker září v této půvabné komedii o hledání lásky na těch nejneobvyklejších místech.

 

Dvěma úspěšným Newyorčanům, Paulovi a Meryl, se nedaří najít způsob, jak zachránit jejich „dokonalé" manželství. Problémy v lásce ale nejsou ničím ve srovnání s tím, co na ně osud chystá vzápětí. Když se stanou jedinými svědky brutální vraždy, stanou se objektem zájmu nájemného zabijáka.

Policie je ukrývá na tajném místě hluboko ve Wyomingu – společně. Tady v jednom malém městečku budou muset tito tvrdohlaví typičtí obyvatelé velkoměsta přežít vrtochy počasí, medvědy, čerstvý vzduch i nucený společný pobyt. Jenom tak totiž můžou vyváznout živí. A třeba znovu probudit vzájemnou vášeň.

Na imdb.com 45 procent, na csfd.cz 47: Více než průměrné, více než obyčejné, bez nápadu, s minimem vtipu, plno nesnesitelného moralizování.

Zadní strana 

Žánr: Drama / Komedie / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 99 minut

Původní název: Did You Hear About the Morgans?

Světová premiéra: 18. prosince 2009 – USA

Kinopremiéra v ČR: 4. února 2010

Režie: Marc Lawrence

Scénář: Marc Lawrence

Produkce: Liz Glotzer, Anthony Katagas, Ryan Kavanaugh, Adam Milano, Martin Shafer, Melissa Wells, Sara Woodhatch

Hudba: Theodore Shapiro

Kamera: Florian Ballhaus

Střih: Susan E. Morse

Kostýmy: Christopher Peterson

Společnost: Columbia Pictures / Relativity Media / Castle Rock Entertainment / Banter

Natáčeno: Galisteo, New Mexico, USA / Los Alamos, New Mexico, USA / New York City, New York, USA / Pecos, New Mexico, USA / Roy, New Mexico, USA / Santa Fe, New Mexico, USA

Hrají: Hugh Grant (Paul Morgan), Sarah Jessica Parker (Meryl Morganová), Natalia Klimas (Monique Rabelaisová), Vincenzo Amato (Girard Rabelais), Jesse Liebman (Adam Feller), Elisabeth Moss (Jackie Drakeová), Michael Kelly (Vincent), Seth Gilliam (U.S. Marshal Lasky), Sándor Técsy (Anton Forenski), Kevin Brown (U.S. Marshal Henderson), Steven Boyer (U.S. Marshal Ferber), Sharon Wilkins (U.S. Marshal Kingová), Sam Elliott (Clay Wheeler), Mary Steenburgen (Emma Wheelerová), Kim Shaw (zdravotní sestra Kelly), David Call (doktor D. Simmons), Dana Ivey (Trish Pingerová), Wilford Brimley (Earl Granger), Gracie Bea Lawrence (Lucy Grangerová), Beth Fowler (Ma Simmonsová), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, rusky, 2.0 polsky voice-over, 2.0 maďarsky

Titulky: česky, anglicky, slovensky, arabsky, bulharsky, chorvatsky, estonsky, řecky, hebrejsky, hindsky, maďarsky, islandsky, litevsky, polsky, rumunsky, srbsky, slovinsky, turecky

Obraz: barevný PAL 16:9 (2,35:1)

Bonus: Komentář: režisér Marc Lawrence a herecké hvězdy Hugh Grant & Sarah Jessic Parker; Lokace, lokace, lokace! – Film o filmu; Kovbojové a kosmopoliti: Hvězdy filmu Morganovi; Park Avenue jde vstříc prérii: Móda filmu Morganovi; a mnohem víc!