Vapet – Lišák

Vapet takřka pravidelně střídá asijskou akční produkci s bláznivými italskými komediemi, teď právě opět sází na „pana účetního" a v pondělí 19. března 2012 Paola Villaggia ve filmu Lišák za 99,- Kč o mazaném škodolibém milionáři a trojici jeho dědictví chtivých obětí.

Poťouchlý a lakomý Ugo Volpone je nejbohatší rejdař v Itálii. Protože ale nemá žádnou rodinu, všichni kolem se mu snaží vlichotit, aby na ně pamatoval ve své závěti. Jenže Volpone je pěkně škodolibý. Proč také ne, když ho obklopují chamtivci převlečení za přátele?

Každý z nich se třese na jeho dědictví. A tak Volpone s komorníkem vymyslí lest. Bude předstírat, že umírá. Když se roznese, že Volpone leží na smrtelné posteli, začnou všichni kuriózními způsoby soupeřit o jeho přízeň. Jeden mu nabídne klíče svého luxusního vozu Maserati, druhý mu věnuje svou luxusní jachtu a třetí, ženatý Ciro Corvino, mu dokonce nabídne svou překrásnou manželku Francescu. A Volpone se jen skvěle baví.

Po přečtení závěti se ale náhle začínají dít pozoruhodné věci. A komedie začíná…

Na imdb.com 60 procent, na csfd.cz 47, smysluplné komentáře žádné.

Zadní strana

Žánr: Komedie

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1988

Délka: 109 minut

Původní název: Il Volpone

Světová premiéra: 9. února 1995 – Itálie

Režie: Maurizio Ponzi

Námět: Ben Jonson (divadelní hra)

Scénář: Leonardo Benvenuti, Piero De Bernardi, Ottavio Jemma, Maurizio Ponzi

Produkce: Bruno Altissimi, Mario Cecchi Gori, Vittorio Cecchi Gori, Claudio Saraceni

Hudba: Fabio Liberatori

Kamera: Alessandro D’Eva

Střih: Sergio Montanari

Kostýmy: Angela Beale

Společnost: Cecchi Gori Group Tiger Cinematografica / Maura International Films

Hrají: Enrico Montesano (Bartolomeo Mosca), Enrico Maria Salerno (Ciro Corvino), Renzo Montagnani (Raffaele Voltore), Athina Cenci (Marta Corbaccioová), Alessandro Haber (Ernesto Corbaccio), Mariangela Giordano (Eliana Voltoreová), Sabrina Ferilli (Rosalba), Giancarlo Palermo, Maurizio Donadoni, Eleonora Giorgi (Francesca Corvinoová), Paolo Villaggio (Ugo Maria Volpone), Vittorio Amandola, Elena Berera, Alberto Colman, Antonio Coreni, Luigi Nardella, Aldo Ralli, Francesco Romano, Marisa Serafina, Ginella Vocca, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 italsky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: žádný