Filmexport Home Video – Čínská medicína 1. – Počítačový syndrom

Filmexport Home Video ve středu 14. března 2012 zahajuje další cyklus dokumentů, jako první vychází disk Čínská medicína 1. – Počítačový syndrom za 99,- Kč. Instruktážní film, který vás naučí techniku čínské masáže.

Jak snadno a rychle na počítačový syndrom – objevte masážní techniky, kterými pomůžete sobě i druhým.

Počítačový syndrom znají hlavně lidé pracující v kancelářích. Bolesti zad, zápěstí, krční páteře, ramen, očí a unavená mysl – to všechno jsou symptomy každodenní práce s počítačem. Na vině je špatné držení těla během pracovního procesu. Lidé také málo dbají na pravidelné protahování a procvičování. První, co pro své tělo můžeme udělat, je dopřát mu masáž. Nejenže odstraňuje bolest, ale působí také preventivně. Čínská masáž je součástí tradiční čínské medicíny. Má jedinečný a blahodárný účinek na lidské tělo. Masáž zlepšuje krevní oběh a podporuje správnou funkci metabolismu. Navíc odstraňuje únavu, posiluje tělo a udržuje ho v dobré kondici. Pozitivně také působí proti stárnutí a prodlužuje život. Film vás zavede do tajů čínské masáže. Ukáže vám různé techniky a naučí vás, jak si sami můžete pomoci od bolesti.

Nedá mi to – spojení pojmů „tradiční čínská medicína" a „počítačový syndrom" mi připadá poněkud zábavné. A ještě vtipná citace z reklamního článku v novinách: „Dokumentární seriál obsahuje čínské titulky a a první a čtvrtý díl rovněž i původní anglické, které ale nejsou zcela gramaticky správné. Svou vypovídací hodnotu však mají, a proto byly v obraze ponechány." No potěš koště… I když se tenhle cyklus objevuje v nabídce některých zahraničních e-shopů, jakékoli podrobnosti se mi nepodařilo odhalit.

Žánr: Dokument

Země původu: Čína

Rok vzniku: 2007

Délka: 54 minut

Původní název: Computer Syndrom (Chinese Medicine Massage Series)

Lektor: Wen Guoqi

Studio: Guangzhou Beauty Culture

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 čínsky, česky

Titulky: česky, čínsky, anglicky  

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný