North Video – Nevídáno, neslýcháno

Před nedávnem jsme citovali z oficiálních materiálů vydavatele a už nadešel čas, kdy North Video na pulty pošle v pátek 29. dubna 2011 první ze čtveřice „starých novinek“ Nevídáno, neslýcháno v digipacku za 99,90 Kč. Na pytláka Blaireaua je i místní četník krátký!.

Čas by v tomhle idylickém městečku kdesi na jihu Francie dál běžel svým líně pomalým tempem, nebýt všetečného Blaireaua. Kam přijde, tam se něco semele! Však je také místním radním už dlouho trnem v oku. Navíc má jednu zpropadenou vášeň: pytlačí v okolních lesích a zvěří zásobuje zdejší restaurace i leckteré domácnosti. Když je obecní četník při noční obchůzce revíru napaden neznámým útočníkem, v podezření je právě Blaireau, a skončí za mřížemi. I tady se však cítí jako doma, protože ředitel věznice je vášnivý nimrod, se kterým dokonce tajně v noci vyráží na lov. Život v městečku zatím prochází zvláštní proměnou: čas jako by se tu dočista zastavil a jídelní lístky restaurací zejí prázdnotou. Když se nakonec najde pravý viník nočního přepadení, všichni doufají, že po návratu Blaireaua z vězení město konečně ožije a vše bude jako dřív.

Louis de Funès

Na imdb.com 70 procent, na csfd.cz 80: Takové obyčejná satirická komedie z dob, kdy ještě nebyl žádná velká hvězda, čerpající hodně ze zlaté éry němých grotesek.

Zadní strana

Žánr: Komedie

Země původu: Francie

Rok vzniku: 1958

Délka: 86 minut

Původní název: Ni vu, ni connu

Režie: Yves Robert

Námět: Alphonse Allais (divadelní hra „L’Affaire Blaireau“)

Scénář: Jacques Celhay, Jean Marsan, Yves Robert

Produkce: Jules Borkon

Hudba: Jean Wiener

Kamera: Jacques Letellier

Střih: Gilbert Natot

Kostýmy: Anne-Marie Marchand

Společnost: Champs-Élysées Productions

Hrají: Louis de Funès (Blaireau), Noëlle Adam (Arabella de Chavilleová), Frédéric Duvallès (Dubenoit – starosta), Claude Rich (Amédée Fléchard), Roland Armontel (Léon de Chaville), Madeleine Barbulée (paní Chavilleová), Pierre Stéphen (prokurátor), Sabine André, Jean Bellanger (vězeň), Marc Blanchard (Durenfort), Jacques Couturier, Paul Faivre (Victor, vrchní dozorce), Lucien Hubert (Auguste), Pierre Mirat (hoteliér), Jean-Marie Amato (Guilloche), Colette Ricard (slečna Rose), Robert Vattier (Lerechigneux, soudce), Pierre Mondy (M. Bluette), Moustache (Parju), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: černobílý 16:9

Bonus: