North Video – Taxi, maringotka a korida

Podle oznámených plánů North Video pokračuje v pátek 6. května 2011 dalším filmem ze čtveřice francouzských komedií Taxi, maringotka a korida v digipacku za 99,90 Kč. Dovolená s pašeráky na krku není žádný med!

Louis de Funès jako svérázný pařížský taxikář Maurice se nechá přesvědčit, aby řemeslo na chvíli pověsil na hřebík, naloží rodinku do obstarožního karavanu, a společně odjíždějí na vytouženou dovolenou do Španělska. Lze ovšem tušit, že to nebude žádná letní idylka.

Už na celnici si ho vyhlédla parta pašeráků a krásná Myriam mu do kapsy podstrčila kradené diamanty v naději, že je nevědomky převeze přes hranice. Pak se ovšem marně snaží získat kontraband zpět, což vzbudí podezření Mauricovy ženy Germaine, která těžce nese, že se kolem jejího manžela věčně točí nějaká cizí ženská.

Neustálé hádky a konflikty, velká nedorozumění, dokonce vězení…, zkrátka dovolená za všechny prachy! Ale divák tu plejádu komických situací i nevšední zápletku příběhu jistě náležitě vychutná.

Na imdb.com 59 procent, na csfd.cz 84: Kdyby v tom nehrál Louis de Funes, asi by se na tuhle nenáročnou komedii dávno zapomnělo.

Zadní strana

Žánr: Komedie

Země původu: Francie

Rok vzniku: 1958

Délka: 82 minut

Původní název: Taxi, Roulotte et Corrida

Světová premiéra: 22. listopadu 1958 – Francie

Režie: André Hunebelle

Scénář: Jean Aurel, Jean Halain, André Hunebelle

Produkce: Paul Cadéac

Hudba: Jean Marion

Kamera: Paul Cotteret

Střih: Françoise Javet

Kostýmy: Mireille Leydet

Společnost: Champs-Élysées Productions / Lambor Films / P.A.C.

Natáčeno: Córdoba, Córdoba, Andalucía, Španělsko / Granada, Granada, Andalucía, Španělsko / Paříž, Francie

Hrají: Louis de Funès (Maurice Berger), Raymond Bussières (Léon), Annette Poivre (Mathilde, Léonova manželka), Guy Bertil (Jacques Berger), Véra Valmont (Myriam), Jacques Dynam (Pedro, gangster), Paulette Dubost (Germaine Bergerová), Albert Pilette (Gonzalès, ganster), Sophie Sel (Nicole), Max Révol (M. Fred), Jacques Bertrand (Carlos), Louis Bugette (Casimir), Roger Desmare (barman), Jacques Dufilho (klient v taxi), Marc Eyraud), Mario Pilar (Manuuel), Valérie Vivin (madam Casimirová), Maurice Gardett (hlasatel), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: černobílý 16:9

Bonus: