Václav Neckář s Anděly v síni slávy … odkrývá tajemství Dobrých časů

Václav Neckář získal v rámci udílení výročních cen Akademie populární hudby Anděl 2011 hned 3 ocenění. Díky skladbě „Půlnoční“ si společně se skupinou Umakart odnesl cenu k kategorii Píseň roku, Videoklip roku a navíc ve svých 68 letech jako legenda české populární hudby vstoupil do Síně slávy.

Nečekaný loňský návrat Václava Neckáře prostřednictvím hitu „Půlnoční“ ze soundtracku k filmu Alois Nebel má však další pokračování – nové studiové album!

Album zcela symbolicky pojmenované „Dobrý časy“ je v závěrečné fázi nahrávání. Deset převážně baladických písniček autorské dvojice Jaromír Švejdík a Dušan Neuwerth už dostává definitivní podobu. Hudba je z dílny obou autorů, o texty se postaral výhradně Jaromír Švejdík, společné jsou aranže. Nahrávka, mix a produkce je naopak v rukou Dušana Neuwertha.

Zásadní je Neckářův nenapodobitelně křehký interpretační projev, zcela nepochybně prospívá i řada zajímavých hostů. Vedle Jaromíra a Dušana (zpěvy, piana, kytary či perkuse) si na albu zahrají a zazpívají třeba Jan Neckář, Steve Walsh, Lenka Dusilová, Tomáš Neuwerth, Luboš Novotný, Luboš Malina, Jiří Hradil, Viktor Ekrt, Filip Nebřenský či pěvecký sbor Doubravánek, tedy muzikanti z vítaně různých hudebních světů. Velice rozmanitý instrumentář proto zahrnuje také banjo, flétnu, violoncello, cembalo, trubku, lap steel guitar, vibrafon nebo housle. Vedle průlomového songu „Půlnoční“ tu uslyšíte třeba také hledání „Tajemství“ (se smíšeným sborem Doubravánek), nedělní „Ráno“ (s touhou nevstávat) nebo hospodský šlágr „Na Rafandě“ (s Lenkou Dusilovou). Obal s využitím fotografií Dušana Tománka vytváří grafik Tomáš Machek ze Side2.

 

 

 

Na konci března bude k dispozici jako ochutnávka první singl, videoklip natáčí režisér Tomáš Luňák (film Alois Nebel, videoklip Půlnoční), album samotné vyjde na přelomu dubna a května.

 

Koncertní prezentace alba se uskuteční na několika speciálních koncertech v květnu a červnu.Album zpěváka s právem vyprávět melancholické příběhy. Hudební událost roku…

 

Seznam písní na albu:

 

Tajemství

Noční vlaky

Dobrý časy (Bejvávalo)

Tohle není píseň o lásce

Hledal jsme Tě, Pane

Ráno

Rybník

Na Rafandě

Čaroděj

Půlnoční (se skupinou Umakart)