Magic Box – Lady a Tramp

V rozvozovém plánu PNS poslední dobou naskakuje jeden nečekaný titul společnosti MagicBox za druhým, v úterý 20. března 2012 by nabídku za 299,- Kč měla obohatit další Disneyovka Lady a Tramp. Nejkrásnější milostný příběh v klasické animované pohádce z produkce Walta Disneye v Diamantové edici.

Máte před sebou napínavá dobrodružství Lady, milované a hýčkané fenky kokršpaněla, a Trampa, bezstarostného ořecha se zlatým srdcem. Tento dojemný příběh si nyní svým kouzlem získá novou generaci diváků díky výborné animaci, nezapomenutelným písním a také jednomu z největších milostných příběhů, které se kdy objevily ve světě animovaných pohádek.

Prožijte s celou rodinou krásný večer, představte jim jednu z nejoblíbenějších klasik z dílny Walta Disneyho!

Roztomilá psí slečna Lady žije spokojeně s mladou manželskou dvojicí. Spí v měkce vystlaném košíku a pyšní se třpytivou psí známkou, která je v jejích očích krásným šperkem. Hodně času tráví se svými kamarády, dvorným Fouskem a stárnoucím Barykem, který už dávno ztratil svůj proslulý čich. Ve stejném městě, v rozeschlém sudu na okraji nádraží, žije toulavý pes Tramp. Živí se zbytky jídla na dvorcích místních hostinců a úspěšně uniká nástrahám svého úhlavního nepřítele, pohodného. Náhodné setkání Lady se světáckým Trampem na fenku silně zapůsobí. Láká ji volnost jeho života, neboť se u svých pánů cítí odstrkovaná kvůli očekávanému přírůstku do jejich rodiny. A když se k manželům nastěhuje diktátorská teta Sára se svými siamskými kočkami, Lady uteče a okusí nezávislý život po boku Trampa. Jejich dobrodružství však pro Lady skončí v síti pohodného a před smutným osudem ji zachrání jen její známka. Psí tulák se ale nevzdává. Ví, že tahle psí slečna je mu souzena a je ochoten pro ni nasadit i vlastní život.

Na imdb.com 74 procent, na csfd.cz 86: Okouzlující a sentimentální klasika.

Zadní strana

Žánr: Animovaný / Rodinný / Hudební / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1955

Délka: 73 minut

Původní název: Lady & The Tramp

Světová premiéra: 16. června 1955 – USA, Chicago

Kinopremiéra v ČR: 1. prosince 1974

Režie: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske

Scénář: Ward Greene, Erdman Penner, Joe Rinaldi, Ralph Wright, Don DaGradi, Joe Grant, Dick Huemer, Louis Pollock

Produkce: Amy J. Bailey, Erdman Penner, Alan Silvers

Hudba: Oliver Wallace

Střih: Donald Halliday

Společnost: Walt Disney Productions

Hlasy v původním znění: Peggy Lee (Drahoušek / Si / Am / Peg), Barbara Luddy (Lady), Larry Roberts (Tramp), Bill Thompson (Jock / Bull – bulteriér / policista / Dachsie / Joe), Bill Baucom (Trusty), Stan Freberg (Beaver), Verna Felton (teta Sarah), Alan Reed (Boris), George Givot (Tony), Dal McKennon (Toughy / profesor / Pedro), Lee Millar (Jim Dear / pohodný), The Mellomen (psi), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, anglicky, slovensky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,55:1)

Bonus: Diane Disney Millerová: Vzpomínka na tátu, Pejskopédie: O pejscích