Hollywood Classic Entertainment – Nechápu, jak to dokáže

Některé texty by mohly zůstat s výjimkou názvu konkrétního filmu v podstatě stále stejné. Společnost Hollywood Classic Entertainment v úterý 27. března 2012 opět sází na zaručená jména a tvůrce, přesto komedie Nechápu, jak to dokáže je za 199,- Kč jen nemístně předraženým podprůměrným titulem. Kdyby to bylo snadné, muži by to dělali taky.

Kate Reddyová pracuje přes den jako finanční manažerka v prestižní bostonské společnosti, po práci se coby milující žena a matka vrací ke svému manželovi, architektovi Richardovi, a dvěma ratolestem. Její život je jedním velkým kolotočem, ve kterém se Kate snaží nezanedbávat nic a nikoho. Přesto začíná cítit, že toho na ní začíná být trochu moc a povinnosti jí začínají přerůstat přes hlavu. Navíc se jí otevírá nová pracovní příležitost s občasnými cestami do New Yorku. Vysněnou novou práci však získá i její manžel a harmonické rodinné soužití se začíná povážlivě komplikovat. Kate navíc do cesty vstoupí i pohledný obchodní partner Jack Abelhammer. Podaří se Kate nakonec nalézt štěstí a své skutečné místo v životě?

Milující matka, starostlivá manželka, skvělá hospodyně i úspěšná manažerka – divíte se, jak to vše mohou některé ženy zvládat? Nový film v hlavní roli se Sarah Jessicou Parker, hvězdou seriálu Sex ve městě, vám pomůže nalézt odpověď.

Upoutávka na vydání

Na imdb.com 43 procent, na csfd.cz pro změnu 43 procent: Vtipný příběh? Humor chybí, děj to nemá. Absolutní trapas. Jo, hlavní hrdinka má ráda své děti, kdybyste to náhodou nevěděli.

Zadní strana

Žánr: Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 2011

Délka: 86 minut

Původní název: I Don’t Know How She Does It

Světová premiéra: 15. září 2011 – Bělorusko / Izrael / Kazachstán / Rusko / Ukrajina

Kinopremiéra v ČR: 17. listopadu 2011

Režie: Douglas McGrath

Námět: Allison Pearson (román)

Scénář: Aline Brosh McKenna

Produkce: Aline Brosh McKenna, Scott Ferguson, Donna Gigliotti, Matt Landon, Allison Pearson, Bob Weinstein, Harvey Weinstein

Hudba: Aaron Zigman

Hudební dohled: Dana Sano

Kamera: Stuart Dryburgh

Střih: Kevin Tent, Camilla Toniolo

Kostýmy: Renée Ehrlich Kalfus

Obsazení: Douglas Aibel

Výprava: Santo Loquasto

Společnost: The Weinstein Company

Natáčeno: Boston, Massachusetts, USA / New York City, New York, USA

Hrají: Sarah Jessica Parker (Kate Reddyová), Pierce Brosnan (Jack Abelhammer), Greg Kinnear (Richard Reddy), Christina Hendricks (Allison Hendersonová), Kelsey Grammer (Clark Coper), Seth Meyers (Chris Bunce), Olivia Munn (Momo Hahnová), Jane Curtin (Marla Reddy), Mark Blum (Lew Reddy), Busy Philipps (Wendy Bestová), Sarah Shahi (Janine LoPietroová), Jessica Szohr (Paula), Emma Rayne Lyle (Emily Reddyová), Julius Goldberg (Ben Reddy), Theodore Goldberg (Ben Reddy), James Murtaugh (Roger Harcourt), Mika Brzezinski (sama sebe), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 5.1 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,78:1, podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný