Amercom – Kosmos 35

Po Velikonocích máme 10. dubna 2012 opět možnost zakoupit další číslo edice Kosmos z vydavatelství Amercom, tentokráte již s číslovkou 35. Jeho podtitul zní Měsíc: Přirozený satelit Země. Cena je stálých 75,- Kč.

Je tak blízko, a přece tak daleko. Dlouhé tisíce let se lidstvo učilo využívat jeho přítomnosti. Nočním poutníkům ukazoval cestu, zemědělcům čas a námořníkům pozici. Některé kultury jej dokonce uctívaly jako boha. Je to jediné vesmírné těleso, na které kdy vstoupila lidská noha.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Nyní se NASA na jeho povrchu chystá zřídit trvalou základnu. Než k tomu však dojde, bude nejprve třeba najít odpověď na otázku, jak se tam lidé znovu dostanou. Ale jsou tu i jiné otázky. Třeba odkud se toto těleso vzalo? Jak Měsíc vůbec vznikl? Jak to, že Země dostala tak velkého souputníka? Odpovědi by většinu obyvatel Země určitě překvapily.

Obálka časopisu 

Nevím, zda by většinu lidstva vůbec zajímal výzkum Měsíce, ale třeba ano. Nicméně jedná se o druhý dokument o Měsíci, číslo 4 se mu věnovalo také, ale z trochu jiné stránky. Časopis je tentokrát monotematicky věnovaný stejné náplni.

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Rok vzniku: 2007

Délka:  44 minut

Zvuk: stereo český, anglický, polský (lektor)

Titulky: české, polské

Nastavení zvuku a titulků