Hollywood Classic Entertainment – Příležitost dělá zloděje

Na věrohodnost edičních plánů společnosti Hollywood Classic Entertainment není spolehnutí, nicméně v tom posledním známém se z úterý 17. dubna 2012 přesunula komedie Příležitost dělá zloděje v ceně 199,- Kč na úterý 24. dubna 2012. Když sis to odseděl, tak to udělej.

Henry, který pracuje na noční směně jako výběrčí mýtného na osamělém kousku dálnice v Buffalu ve státě New York, je muž zdánlivě bez ambicí, snů nebo smyslu života; muž, který náměsíčně a nezúčastněně proplouvá svým životem, dokud se neočekávaně nestane svědkem bankové loupeže. Odmítne prozradit jména skutečných pachatelů a jde do vězení. Tam se setká s neodolatelným Maxem, vězně, kterému se začal až příliš líbit známý a bezpečný "idylický" život za mřížemi, ale který také pomůže do Henryho mysli zasít myšlenku, která změní jeho život navždy: aby muž našel svůj smysl, musí mít nejdříve sen.

 

Rok po jeho propuštění Henry najde svoje skutečné poslání. Rozhodne se, že když už si odseděl za zločin ve vězení, rovnou ho může i spáchat. Objeví starý zapomenutý pašerácký tunel spojující banku s nedalekým divadlem přes ulici, najme svého bývalého spoluvězně z cely Maxe, aby mu pomohl s loupeží.

 

Jejich plán je jednoduchý – díky infiltrování divadla a jeho současné produkce Čechovova Višňového sadu neobvyklé duo získá dostatek času na to, aby si prokopalo cestu do vzdáleného sejfu banky a ujelo s lupem. Bohužel plán také zahrnuje Henryho jako herce v hlavní roli, kde se pomalu zamiluje do osudové představitelky hlavní role Julie.

Na imdb.com 60 procent, na csfd.cz 55: Nejnudnější bankovní loupež v dějinách kinematografie v podání velmi mdlého Reevese.

Žánr: Komedie / Krimi / Drama / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 108 minut

Původní název: Henry’s Crime

Světová premiéra: 14. září 2010 – Kanada (Toronto International Film Festival)

Režie: Malcolm Venville

Scénář: Sacha Gervasi, David N. White, Stephen Hamel

Produkce: Alison Palmer Bourke, Cassian Elwes, Mark Fischer, Scott Fischer, Sacha Gervasi, Peter Graham, Stephen Hamel, Stephen Hays, Jake Hoffman, Cat Lake, David Mimran, Robert Ortiz, Jordan Schur, Jonathan Shoemaker, Lemore Syvan, Geoffrey Taylor, Trevor Undi, Lisa Wilson, Keanu Reeves

Hudba: Brendan Ryan

Kamera: Paul Cameron

Střih: Cindy Tolan

Kostýmy: Melissa Toth

Obsazení: Sig De Miguel, Steven Vincent

Výprava: Christopher Stull

Dekorace: Bart Brown

Společnost: Company Films / Firstar Films / Henry’s Crime / Inspired Actions / Mimran Schur Pictures

Natáčeno: Buffalo, New York, USA / Metropolitan Avenue and 71st Road, Forest Hills, Queens, New York City, New York, USA / Tarrytown, New York, USA

Hrají: Keanu Reeves (Henry Torne), Judy Greer (Debbie Torneová), Fisher Stevens (Eddie Vibes), Danny Hoch (Joe), Bill Duke (Frank), Drew McVety (detektiv), Tim Snay (soudce), James Caan (Max Saltzman), Carlos Pizarro (Hector), Chris Cardona (vězeňská stráž), Mark Anthony (Fink), Brian Rogalski (vězeň), Steve Beauchamp (vězeň #2), Vera Farmiga (Julie Ivanova), Allel Aimiche (Pierre), Peter Stormare (Darek Millodragovic), Currie Graham (Simon), David Costabile (Arnold), Jordan Gelber (Trofimov), Audrey Lynn Weston (Dunyasha), Ken Marks (Gayev), Gideo Banner (Yasha), Julie Ordon (Anya), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný