Universal Music – Richard Müller – Ešte (CD)

Po dlouhé době se v nabídce objevuje hudební premiérový titul od Universal Music, v neděli 15. dubna 2012 se (u nás třeba v Bille) objevilo v prodeji CD Richard Müller – Ešte za 299,- Kč.  

Nové studiové album s názvem ‚Ešte‘ vydával Richard Müller v roce 2011 coby čerstvý padesátník. Po deseti letech od vydání legendárního alba „01“ˇ, které přineslo mimo jiné megahity „Spočítaj ma“, "Už asi nie si" a „Nahý 2“ připravil spolu s Ivanem Táslerem jejího následníka!

Hudbu k deseti písním složil lídr skupiny IMT Smile Ivan Tásler, který zároveň album produkoval. U čtyřech asistoval i baskytarista IMT Smile Lukáš Kolivoška, po jedné přidal Richard a český hudebník Ondřej Ládek (Xindl X). Všechny texty si napsal Richard Müller. 

„Z mého pohledu to byla velmi príjemná a úspešná spolupráce. Ja jsem si to skutečně užíval. Mezi námi nastali určité změny. Ivan přistupuje k práci jiným spůsobem, já reaguji též jinak… Sehráli jsme se a vytvořili dokonalý tandem!“ 

„Byla to asi nejsvobodnější spolupráce, jakou jsem do ted jako producent absolvoval. Dostal jsem od Richarda několik skvělých textů a volnou ruku při skládání, výsledkem je toto album.“ 

Skladby na albu:  

01. Stoj pri mne

02. Za stále tou istou

03. Noe

04. Oko za oko

05. Pri poslednej veceri

06. Pichlavá

07. Útek

08. Zbabraný život

09. Klid, mír a pokora

10. Este

11. Smutné piesne

12. Adam, Eva a had 

Podrobně a zasvěceně o albu zde.