Karel Gott vydává digitálně speciální remixové EP

Poprvé v kariéře vydá Karel Gott speciální remixové EP. To bude obsahovat remixy skladeb „Blues pro tebe“ a „Svět je báječněj kout (What A Wonderful World)“ a to výhradně digitálně prostřednictvím Supraphonline, iTunes a dalších digitálních obchodů.

Za remixy stojí pražský producent DJ Neo, patřící již více něž 10 let mezi neznámější domácí producenty taneční hudby, který je také často vyhledávaný DJ.

Než bude od půlnoci 1.dubna celé EP k dispozici, představí Karel Gott novou verzi „Blues pro tebe“ exkluzivně v přímém přenosu vyhlášení letošní České Miss 2012 na Prima Family.

Tracklist remixového EP:

Blues pro tebe (DJ NEO signature radio remix)

Blues pro tebe (DJ NEO classic club mix)

Svět je báječnej kout (What A Wonderful World) (DJ NEO summer in Prague remix)

Svět je báječnej kout (What A Wonderful World) (DJ NEO summer in London remix) 

KAREL GOTT O REMIXECH DJ NEA

Co to vlastně je remix? Remix znamená v doslovném překladu nově či znovu smíchaný snímek. To znamená, že mé původní nahrávky písní „Blues pro tebe“ a „Svět je báječnej kout“, které znáte od loňska z mého alba Sentiment, byly nově studiově upraveny s použitím dodatečných nástrojů, zvuků a nejrůznějších technologických efektů a fíglů. Nejpodstatnější na tom je, že základ původních nahrávek zůstal zachován.

 

Za remixem mých písní stojí čtyřiatřicetiletý DJ NEO. DJ a producent z Prahy, jehož hudbu pravidelně vydávají nejvýznamnější vydavatelství světové dance music – a je právem označován za našeho momentálně nejúspěšnějšího producenta v zahraničí. Už ve 23 letech vydal singl u největšího amerického tanečního vydavatelství- Subliminal Records. Jeho debutové album je často kritiky i fanoušky označováno za nejlepší české taneční album všech dob a jeho hit Groove with you, který nahrál před třemi lety s anglickou hvězdou Sorayou Vivien, dokonce zařadilo slavné Ministry Of Sound na výběr nejlepších tanečních singlů desetiletí! Na sklonku roku 2009 DJ Neo natočil singl s legendární americkou zpěvačkou Jocelyn Brown! Ta zpívala vokály třeba Jimimu Hendrixovi, Janis Joplin, Bobu Dylanovi, Michaelovi Jacksonovi, Georgi Bensonovi, skupině Incognito, Dianě Ross či Bette Midler a její hlas je slyšet dokonce i na slavném albu Johna Lennona Imagine. Teprve když jsem se začal s DJ Neem bavit o remixech mých nahrávek, dozvěděl jsem se, že spolupracoval i s mými tuzemskými kolegy – s Jiřím Kornem, Darou Rolins, Ivanem Králem, Martinou Balogovou, Sámerem Issou a s kapelami Monkey Business, JAR a mnoha dalšími. Moc mne potěšilo, že DJ Neo za mnou přišel s nápadem připravit hned celé album složené s remixem mých nahrávek a zcela spontánně nás napadl i název celého alba. Uznejte, že Gott v mixéru, nezní vůbec špatně.

 

Když mne letos oslovila ředitelka soutěže Česká Miss Michaela Maláčová, abych klání dívčí krásy vysílané 31. března 2012 přímým přenosem Prima Family z pražského Hudebního divadle v Karlíně zahájil, bylo rozhodnuto. Jsem hrdý na to, že tuhle soutěž zahájím v televizní premiéře remixem písně „Blues pro tebe“, kterou jsem loni nahrál za doprovodu Big bandu Českého rozhlasu pod taktovkou Václava Kozla jako dárek jejímu autorovi, loňskému osmdesátníkovi Jiřímu Suchému. Byl bych moc rád, aby se remix DJ Nea nelíbil jen jemu, ale i všem divákům České Miss 2012.