Sherlock Holmes 13

Sherlock Holmes je literární postava soukromého detektiva z povídek a románů Arthura Conana Doyla, jehož případy se odehrávají v období od druhé poloviny 19. století do počátku 20. století. V 13. pokračování seriálu najdete případy Ďáblovo kopyto a Vila Vistárie Vychází v pátek 11. července 2008. Cena 49,–.

Atmosféra staré Anglie, obývané gentlemany jemných mravů a bystrého úsudku, ale i proradnými padouchy a zákeřnými zločinci skrývajícími se ve všudypřítomné mlze a ohrožujícími životy krásných dam, to jsou dnes již klasické povídky A. C. Doyla.

Ďáblovo kopyto

Ďáblovo kopyto sám Holmes označuje za svůj „nejpodivnější případ“. Sherlock Holmes a doktor Watson jsou na zdravotní dovolené v Cornwallu. Jejich poklidný odpočinek je však brzy přerušen: je třeba objasnit podivuhodný případ tajuplné vraždy jisté mladé ženy.

Země původu: Anglie
Rok vzniku: 1988
Originální název: The Devil´s Foot
Režie: Ken Hannam
Námět: Arthur Conan Doyle
Dramatizace: John Hawkesworth, Gary Hopkins
Hrají: Jeremy Brett, Edward Hardwicke, Rosalie Williams, Denis Quilley, Damien Thomas, Michael Aitkens, Freda Dowie, Norman Bowler, Peter Shaw, Christine Collins, John Saunders, Frank Moorey
Produkce: Michael Cox, June Wyndham-Davies
Hudba: Patrick Gowers
Kamera: Mike Popley
Střih: Victoria Price

 
 
Vila Vistárie

Na začátku případu stál dopis, který popisuje zcela neuvěřitelnou a groteskní příhodu. Hrdiny napínavého příběhu okolo vily Vistárie jsou typicky bezúhonný anglický gentleman, poněkud neortodoxní venkovský policejní inspektor a několik tajemných cizinců, z nichž se jeden stane obětí vraždy. Sherlock Holmes i doktor Watson se vydávají na venkov, aby neobvyklé záhadě přišly na kloub. Sherlock Holmes dokazuje, že i malý detail může mít klíčový význam. Děj epizody Vila Vistárie se odehrává na opuštěném anglickém venkově, ideálním místě, kde se člověk může ukrýt před spravedlností.

Země původu:
Anglie
Rok vzniku: 1988
Originální název: Wisteria Lodge
Režie: Peter Hammond
Námět: Arthur Conan Doyle
Dramatizace: John Hawkesworth, Jeremy Paul
Hrají: Jeremy Brett, Edward Hardwicke, Rosalie Williams,
Produkce: Michael Cox
Hudba: Patrick Gowers
Kamera: David Odd
Střih: Andrew Sumner

Údaje o DVD:

Délka: 105
Zvuk: stereo 2.0 anglicky, polsky (lektor)
Titulky: polské, české
Obraz: barevný, 4:3, full frame, PAL
Regiony: 2,4
Formát disku: DVD-5