Film a video – květen 2012

Na konci krásného teplého slunečného dne, který u nás byl plný všelijakých kulturních událostí, mohu konstatovat, že Filmexport Home Video nezkalamal a vydal další číslo novin Film a video – květen 2012, v poslední pátek měsíce 27. dubna 2012 v prodeji za 9,90 Kč.

Struktura tardiční. Novinky v kinech a na BD a DVD (AFČK, Aerofioms, Bioscop, Bontonfilm, Cinemart, EEAP, Falcon, FEX, Film Europe, H.C.E., Magic Box, Warner Bros). Hlavní článek + další 2 strany o Karlu Högerovi, Báječní muži s klikou 3 se věnují Václavu Krškovi. Vlastimil Vondruška pokračuje v představování domácích osobností, tentokrát je to Dalibor z Kozojed. Rozhovor s Michaelm Jagelkou, hercem, ale především dabérem. Krátký článek o Zitě Kabátové, která se dožívá neskutečných 99 let. Jako vždy 2 strany náhledů plánovaných titulů FEXu a už 4 strany objednávkového formuláře. Pokračuje seriál o filmovém studiu Disney – Pixar, stejně jako seriál o českém skautingu (rozhovor s Jiřím Stránským), filmové profese kratičce o zvukařích, architekturní příspěvek se zabývá palácem Alfa (U Stýblů),  ČPU křičí Nerozšíříš, jedna strana po stopách módy se zaměřila na kabelky. Seriál o aktuální tvorbě na naší půdě popisuje údajně Lucasův poslední film Red Tails, věnovaný afroamerickým pilotům ve 2. světové válce, a domácí minisérii Hořící keř o Janu Palachovi. Zadní strana opět reklamní na reprinty dobových filmových plakátů (JEN za 249,- Kč kus).  

Na a hlavně tradiční půlstránka s přehledem chystaných titulů, ze kterého už pomalu není co opisovat, protože je téměř všechny v měsíčních přehledech dávno máme.