Amercom – Kosmos 37

Čtrnáct dní uteklo jako voda a i toto pondělí mezi víkendem a svátkem nám připravilo vydavatelství Amercom další číslo z ediční řady Kosmos., tentokrát už 37. V pondělí 7. května 2012 je k mání za 75,- Kč časopis s DVD s podtitulem Merkur a Venuše: Dvě vnitřní planety.

Merkur a Venuše. Dva nehostinné světy, které měly zcela odlišný osud. První je planetární vrak rozmlácený miliony nárazů asteroidů a meteoritů. Druhý je velmi aktivní, pokrytý sopkami chrlícími do horké atmosféry toxické plyny. Z těch pak vznikají jedovaté mraky, v nichž za vysokého tlaku a při teplotě, jež by stačila k roztavení olova, zuří bouře doprovázené mohutnými blesky.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

V tomto dílu naší série si ukážeme, jak dopadnou planety, které dostaly do vínku smůlu. Zjistíme, jaké faktory ovlivnily jejich osud, co způsobilo jejich odlišný vývoj a které přírodní síly je dovedly do situace, jež – doufejme – na Zemi nikdy nenastane.

Obálka časopisu

V časopisu, který je samozřejmě aktuálnější než dokument na DVD, se dočteme i něco málo o sondě Messenger, která aktuálně krouží jako první družice kolem Merkuru, samozřejmě se jinak plně věnuje tématu tohoto čísla.

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Rok vzniku: 2007

Délka: 44 minut

Zvuk: stereo český, anglický, polský (lektor)

Titulky: české, polské

Nastavení zvuku a titulků