DVD edice magazín speciál – Ani krok zpět

Z červencové nabídky DVD edice speciál se dnes na stáncích objevil další titul: ruský válečný film Ani krok zpět. A nebojte, není to žádná vykopávka – rok výroby 2006! Cena 49,–.

Rusové si vždy potrpěli na válečné filmy – ostatně není ani divu, druhá světová válka vzala nejen tomuto národu skoro 60 miliónů obětí. Za sovětské éry vznikaly nákladné válečné epopeje, některé bohužel poznamenané propagandou, ale některé na svou dobu nečekaně dobré, odhalující i temné stránky války.

Ani 63 let po ukončení této hrozné války není toto téma vyčerpáno a láká další tvůrce aby se pokusili ztvárnit jej po svém – snad i proto, aby se vymanili z letitých klišé sovětské kinematografie.

Je 21. června 1941. Poslední mírový den, a přitom nikdo netuší, že už zítra začne válka. Victor – mladý sovětský důstojník – se dostane do úplně prvního bombového útoku na západní hranici SSSR. Je těžce zraněn a spolu s přáteli jej zajmou fašisté. Netuší, jak daleko se nachází fronta ani kde jsou sovětské jednotky, ale ani přesto se nevzdají. Victor a jeho přátelé připraví útěk a s nepřítelem bojují, co jim síly stačí. To je nicméně jen začátek jejich cesty za svým vítězstvím. Avšak pouze jeden z nich přežije …

Žánr:
válečný
Země původu: Rusko
Originální název: Ни шагу назад!
Rok vzniku: 2006

Režie: Vitalij Vorobjev
Hrají: Nikita Zverev, Maxim Zausalin, Jan Tsapnik, Andrej Frolov, Anton Kapanijan
Scénář: Sergej Sergejev, Věra Fedorová, Sergej Kučkov
Kamera: G. Blinov
Výroba: 2007 CINEBRIDGE

Údaje o DVD:
Zvuk: Dolby Digital 2.1: česky, rusky
Titulky: české
Délka: 95 minut