Bontonfilm – Kurýr z podsvětí

A ještě jeden sice zánovní, leč málo zajímavý titul z katalogu Bontonfilmu má dorazit v neděli 10. června 2012 do trafik, další akční kriminálka, tentokrát s názvem Kurýr z podsvětí za 199,- Kč.

Milion dolarů v aktovce… Zádrhel? Je potřeba ho doručit zabijákovi nepolapitelnému jako noční můra a děsivému tak, že se celé podsvětí roztřese již při pouhém vyslovení jeho jména.

V podnikání, kde se nekladou žádné otázky, je Kurýr z podsvětí mužem na svém místě. Teď je ale v ohrožení jeho vlastní rodina a on nesmí za žádnou cenu nic pokazit. Na stopě mu jsou nájemní zabijáci i podvodníci, federální agenti hrající na obě strany i zrádci z vlastních řad, přesto se kurýr vydává na těžko splnitelnou misi, během které navíc odhalí tajemství své temné minulosti. Pokud se mu podaří splnit cíl, nejlepší specialista na hledání lidí pochopí, proč je tak obtížné najít toho, kdo je nejlepší mezi specialisty na jejich mizení.

Na imdb.com 43 procent, na csfd.cz 47: Slabá režie, průměrný scénář, amatérská kamera a Mickey Rourke na závěr ne více než 3 minuty. Zoufalé a zbytečné.

Zadní strana

Žánr: Akční / Krimi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2012

Délka: 91 minut

Původní název: The Courier

Režie: Hany Abu-Assad

Scénář: Brannon Coombs, Pete Dris

Produkce: Michael Arata, Convoy Chan Chi-Chung, Will French, Mike Gabrawy, Gary Hamilton, Jason Hewitt, Avram ‚Butch‘ Kaplan, Jeffrey P. Kranzdorf, Carsten H. W. Lorenz, Jeffrey Dean Morgan, Vincent Newman, Andrew Ooi, Dale Poniewaz, Stephen Roberts, Jethro Rothe-Kushel, Stuart Sutherland, Victor Syrmis, Tucker Tooley, Steve Wilkinson

Hudba: Nima Fakhrara

Kamera: Antonio Calvache

Střih: William Steinkamp

Kostýmy: Caroline Eselin

Společnost: Films In Motion

Natáčeno: Las Vegas, Nevada, USA / New Orleans, Louisiana, USA

Hrají: Jeffrey Dean Morgan (kurýr), Mickey Rourke (Maxwell), Til Schweiger (agent FBI), Lili Taylor (paní Capoová), Miguel Ferrer (pan Capo), Mark Margolis (Stitch), Josie Ho (Anna), David Jensen (San Fran Tana), Dawn Himel (reportérka), Tom Proctor (mučený muž), Adam Sibley (bojovník), Felder Charbonnet (detektiv Smith), Mark Kubr (stínový muž), Robert Douthat (polda), Michael Arata, Caleb Michaelson (mladý Maxwell), Clyde Jones, Ajla Hodzic (Julia), John C. Klein (majitel kasina), Elton LeBlanc (turista), Cynthia LeBlanc (turistka), Isabella Anais Hewitt (dcera Boo), Brock Patrick Kaufman (syn Boo), Anne-Marie Mueschke (dívka), Lily Solange Hewitt (Lucy), Mark Krutov (ruský kurýr), Dakota Civello (Stanton), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, česky pro neslyšící, maďarsky, rumunsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,85:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: