Amercom – Kosmos 40

Je pondělí, 18. června 2012, na stáncích je další číslo edice Kosmos z vydavatelství Amercom a jeho náplň je za cenu 75,- Kč zcela odpovídající předpovídané povaze dnešního horkého dne: Život a smrt hvězd: Neobvyklý vývojový cyklus.

Když se zadíváme na noční oblohu, spatříme tisíce hvězd – malých, zdánlivě pokojných mihotavých teček. Každá z nich je však ve skutečnosti žhavou koulí přehřátého plynu, mnohem větší než kterákoliv z planet. A každá z nich má i svůj příběh.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Rodí se za dramatických okolností, žijí velmi nebezpečný život plný kolizí i vzájemného požírání a umírají jako supernovy v těch největších kosmických explozích. Díky moderní počítačové grafice a unikátním satelitním záběrům nyní můžeme zhlédnout nejúžasnější světelnou show vesmíru – vývoj a zánik hvězd.

Obálka časopisu

Nafukování a výbuchy hvězd jsou po planetách snad jedním z nejvděčnějších témat – počítačoví grafici se vyřádí a pro diváka je to velmi působivé. Časopis se samozřejmě věnuje tématu, najdeme v něm tedy články o hvězdách od začátku až do konce.

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Rok vzniku: 2007

Délka: 44 minut

Zvuk: stereo český, anglický, polský (lektor)

Titulky: české, polské

Nastavní zvuku a titulků