Magic Box – Princezna a žabák

Společnost MagicBox posílá do trafik v úterý 19. června 2012 za 199,- Kč další Disneyovku Princezna a žabák. Moderní zpracování klasické pohádky od tvůrců snímků Malá mořská víla a Aladin. Co se skutečně stalo, když princezna políbila žabáka a jaké dobrodružství tento slavný polibek odstartoval? Napínavý zábavný příběh, skvělé animace, neodolatelná hudba a nezapomenutelné obsazení.

Objevte svět princezny Tiany, a doprovoďte ji na cestě bažinatou Louisianou, na cestě do světa mluvících žab, zpívajících aligátorů a zamilovaných světlušek. Noví přátelé s kapkou odvahy a vidinou velkolepého snu objevují to, co je v životě nejpodstatnější: láska, rodina a přátelství.

Všichni známe pohádku, ve které spanilá princezna políbí nevzhledného žabáka, ten se promění v krásného prince, s princeznou se ožení a pak spolu žijí šťastně až do smrti. Ve filmu Princezna a žabák k polibku mezi princeznou a žabákem dojde také, ale výsledek je dosti odlišný, a to je pouze první z celé řády překvapení, kterými tato třaskavá směs rozverného humoru, napětí, hudby a citu oplývá.

Láska si ale nakonec vždycky cestu najde – ať už mezi princem a princeznou… nebo mezi žabákem a žábou… či mezi svatojánkem a jeho milou.

Film Princezna a žabák je návratem studia Disney ke klasické, ručně kreslené animaci. Objevuje se v něm nejnovější z dlouhého zástupu princezen, které studio Disney stvořilo, a jde o jeho první pohádku, která se odehrává v Americe, v tajuplných mokřadech Louisiany.

Princezna a žabák je příběh překypující humorem a láskou, filmový zážitek, ke kterému se s celou rodinou budete rádi vracet.

Na imdb.com 71 procent, stejně tak na csfd.cz: Staromilská animace, New Orleans a jazz. Taková docela příjemná pohádka.

Zadní strana

Žánr: Animovaný / Hudební / Pohádka / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 93 minut

Původní název: The Princess and the Frog

Světová premiéra: 25. listopadu 2009 – USA, New York + Los Angeles

Kinopremiéra v ČR: 24. prosince 2009

Režie: Ron Clements, John Musker

Námět: E. D. Baker (pohádka „The Frog Princess“)

Scénář: Ron Clements, John Musker, Greg Erb, Jason Oremland, Don Hall, Rob Edwards, Chris Ure, Jared Stern, Dean Wellins, Will Csaklos, Ralph Eggleston

Produkce: Peter Del Vecho, Aghi D. Koh, John Lasseter, Craig Sost

Hudba: Randy Newman

Střih: Jeff Draheim

Společnost: Walt Disney Animation Studios / Walt Disney Pictures

Hlasy v původním znění: Anika Noni Rose (Tiana), Bruno Campos (princ Naveen), Keith David (Dr. Facilier), Michael-Leon Wooley (Louis), Jennifer Cody (Charlotte L Bouffová), Jim Cummings (Ray), Peter Bartlett (Lawrence), Jenifer Lewis (máma Odie), Oprah Winfrey (Eudora), Terrence Howard (James), John Goodman (‚velký taťka‘ La Bouff), Elizabeth Dampier (mladá Tiana), Breanna Brooks (mladá Charlotte), Ritchie Montgomery (Reggie), Don Hall (Darnell), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, slovensky

Titulky: česky, anglicky, slovensky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,78:1, podle imdb.com 1,33:1)

Bonus:

  • Vynechané scény
  • Hra – Portréty princezen
  • Komentáře tvůrců filmu